Thaise regering is van plan de dagelijkse Covid-19-rapporten aan te passen en zich alleen te concentreren op ernstige ziekenhuisopnames en sterfgevallen versus gevallen

BANGKOK:- De Thaise regering is van plan om de dagelijkse meldingen van de Covid19 infecties als test voor twee dagen per week aan te passen om, volgens hen, de publieke angst te verminderen, aangezien het aantal kritieke patiënten en sterfgevallen stabiel is geworden ondanks het aantal dagelijkse infecties dat is al meer dan tienduizend gevallen gedurende vier opeenvolgende dagen.

De voorgestelde wijziging betekent in wezen dat de rapporten ALLÉÉN gericht zullen zijn op ziekenhuisopnames met ernstige gevallen (longontsteking of beademingsapparatuur en sterfgevallen) in plaats van zich te concentreren op gevallen. De test zou twee dagen per week beginnen, met de bedoeling om zich uiteindelijk volledig te concentreren op sterfgevallen en ernstige ziekenhuisopnames versus gevallen.

Overigens is er géén “specifieke datum” bekend waarop dit programma / deze test zal beginnen.

Volgens een artikel in het Bangkok-biznieuws, heeft het aantal dagelijkse infecties voor het eerst in drie en een halve maand sinds 18 oktober 2021 de tienduizend bereikt en tijdens de Omicron-epidemie de tienduizend gedurende drie opeenvolgende dagen.

Het aantal is echter niet verrassend voor de Thaise autoriteiten. Ze voorspellen ook dat Bangkok en andere provincies in de proefgebieden voor toerisme waarschijnlijk een toenemend aantal infecties zullen hebben, vooral omdat toeristische beperkingen en beperkingen mogelijk het nachtleven vergemakkelijken. Maar de trend van kritieke gevallen en sterfgevallen blijft stabiel. 

De meeste infecties zijn waarschijnlijk afkomstig van markten en bijeenkomsten van mensen die eten en drinken, evenals van werkplekken, etablissementen, fabrieken, scholen en militaire kampen. De overgrote meerderheid van de gevallen verloopt volgens het ministerie van Volksgezondheid asymptomatisch of mild, vooral onder gevaccineerde mensen.

Als we kijken naar patiënten met kritieke aandoeningen/aan ventilatoren en sterfgevallen, zijn de aantallen volgens het ministerie van Volksgezondheid aanzienlijk verminderd in vergelijking met de golf in april vorig jaar. Het sterftecijfer is nu relatief stabiel. Hoewel het vaccin niet 100 procent effectief is, is het sterftecijfer in Thailand gedaald van 2 procent tot ongeveer 0.22 procent, wat gepaard gaat met verschillende academische onderzoeksprojecten. Bovendien zijn er momenteel ongeveer 50,000 patiënten onder “medische zorg”, maar slechts – 500 van hen hebben een longontsteking en 100 liggen aan de beademing, wat ook minder dan 1 procent is. De meeste van de 50,000 bevinden zich in ziekenhuizen of thuisisolatie.

Tegenwoordig hebben de meeste geïnfecteerde mensen milde symptomen of zijn ze asymptomatisch omdat ze zijn ingeënt. Sommige mensen met symptomen moeten een behandeling ondergaan, maar slechts een paar dagen voordat ze naar huis kunnen voor huishoudelijke behandeling. Daarom is het ministerie van Volksgezondheid van plan om de dagelijkse rapporten aan te passen aan de huidige stabiele situatie van het Covid-19 Coronavirus in Thailand.

Eén ding dat het ministerie volgens hen moet doen, is een publiek begrip creëren dat mensen hun leven in evenwicht kunnen houden en veilig met de ziekte kunnen leven. Hoewel de regering een aantal preventieve maatregelen heeft versoepeld om hun dagelijks leven te vergemakkelijken, moeten mensen zichzelf strikt blijven verzorgen en beschermen in overeenstemming met de volksgezondheidsmaatregelen en het Covid19 waarschuwingsniveau.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Workpoint Nieuws 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkokbiznews 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!