Zeldzame albino-paling brengt rijkdom en geluk in Udon Thani

UDON THANI:- Een zeldzame albino-paling werd in het Tambon Ban Dung in de provincie Udon Thani gevangen. De Thaise eigenaar beweert dat het glibberige beest hem in drie opeenvolgende trekkingen loterijgeluk gebracht. De unieke witte paling werd aanvankelijk ontdekt door dorpelingen uit Santi Suk die aan het vissen waren.

De bewoners hadden zich verzameld bij huisnummer 18, gelegen op de kruising die naar de beroemde Kamchanod leidde, het land van de mythische slangengoden Pu Sri Sutho en Ya Prathuma. De albino-paling, opvallend door zijn zuiver witte kleur, wordt door de eigenaar in een aquarium gehouden. Anders dan de gebruikelijke goudgele paling viel deze bijzondere op door zijn opvallend witte uiterlijk.

Met een lengte van ongeveer 56 centimeter is de paling vrouwelijk, mollig en verrassend tam. Loterijliefhebbers, aangetrokken door de veronderstelde mystieke eigenschappen van de paling, houden het dier nauwlettend in de gaten gehouden. Ze beweerden het prominente nummer 392 op wierookstokjes te zien die bij de paling waren aangestoken, wat hen ertoe aanzette om vooraf loten te kopen om te voorkomen dat ze iets misliepen.

Khun Viphawan Laopon, die liefkozend Nong Aom wordt genoemd, vertelde over de gebeurtenissen die leidden tot de ontdekking van de paling. Voordat ze de paling kocht, had ze tot lokale geesten gebeden om geluk bij de komende loterijtrekking, waarbij ze beloofde traditionele Thaise desserts als gelofte aan te bieden als haar wens werd ingewilligd.

Toen ze de loterij won, moest ze haar belofte nog nakomen. Die nacht droomde ze van een geest die vroeg om de desserts die ze had beloofd. De volgende ochtend bood ze prompt de desserts aan als blijk van dankbaarheid.

De echtgenoot van Viphawan ging later die dag vissen en kwam terug met verschillende palingen, waaronder de zeldzame albino. Omdat ze geloofden dat de paling een voorbode van geluk was, besloten ze hem te houden in plaats van te koken of te verkopen. 

Sindsdien heeft Viphawan voor elke loterijtrekking om geluk gebeden, en opmerkelijk genoeg heeft ze drie keer op rij gewonnen. Ze merkte op dat vóór elke trekking er rode cijfers op de nek van de paling verschijnen, zo meldde KhaoSod.

Ondanks lucratieve aanbiedingen van mensen die de paling willen kopen voor aanbidding, heeft de vrouw geweigerd hem te verkopen, omdat ze ervan overtuigd is dat de paling haar geluk heeft gebracht en van plan is hem te houden totdat hij op natuurlijke wijze sterft.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: ข้าวสด.ดอทคอม

Eén gedachte over “Zeldzame albino-paling brengt rijkdom en geluk in Udon Thani”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!