Bekende monnik leidt project voor de bouw van een olifanten-opvangcentrum in Noord-Thailand 

CHIANG MAI:- De bekende monnik Phra Kru Odd riep olifantenliefhebbers op om zich aan te sluiten bij een belangrijk initiatief om een ​​opvangcentrum te bouwen voor olifanten van de Saen-familie in Chiang Mai. Het project heeft tot doel de olifanten te beschermen tegen barre weersomstandigheden en zal naar schatting 1 miljoen baht kosten. Het beoogde project zal een heel jaar in beslag nemen.

Phra Kru Odd, verbonden aan Wat Chedi Luang in het hoofddistrict van Chiang Mai, heeft onlangs het Mae Taeng-district bezocht om de locatie gereed te maken voor de bouw van een standaard olifantenopvangcentrum. Het geplande bouwwerk zal 13 meter breed en 60 meter lang zijn en een toevluchtsoord bieden aan ruim tien olifanten. Dit initiatief wil de olifanten een comfortabele omgeving bieden en hen beschermen tegen zon en regen.

Er verblijven meer dan 10 olifanten uit de familie Saen in Mae Taeng, waaronder Plai Saen Luang, Plai Saen Rak, Plai Saen Phrai, Plai Saen Krai en Phang Saen Duean.

“Dit project is van cruciaal belang omdat het het welzijn van deze prachtige wezens waarborgt door hen een beschermend onderkomen te bieden.”

De bouw van de olifantenopvang zal naar verwachting ongeveer een jaar duren en een budget van ongeveer 1 miljoen baht vergen. De gemeenschap en olifantenliefhebbers worden aangemoedigd om bij te dragen aan dit nobele doel en ervoor te zorgen dat deze geredde olifanten in comfort en veiligheid leven.

“We hebben alle steun nodig die we kunnen krijgen om dit project te verwezenlijken. Het gaat niet alleen om het bouwen van een schuilplaats; het gaat erom deze olifanten een betere levenskwaliteit te geven.”

Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: ข้าวสด.ดอทคอม

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!