Zeldzaam fenomeen verbaast de vogelaars in Thailand 

RANONG:- Vogelaars in het Thung Raya-Nasak Wildlife Sanctuary in het Kra Buri-district van Ranong stonden eergisteren  versteld van de aanblik van een grote zwerm neushoornvogels.

De beslissing van de neushoornvogels om van het natuurreservaat hun nieuwe thuis te maken, bewees dat het gebied vruchtbaar en veilig is, zo verklaarde het parkhoofd Khun Patpong Monnimit.

Hij zei dat neushoornvogels grote afstanden vliegen op zoek naar fruit en partners, en ook om jonge neushoornvogels de weg te leren.

“Als ze niet worden geconfronteerd met mensen, kunnen neushoornvogels de voortplanting van kuikens op de lange termijn ondersteunen”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat hij medewerkers van het park had ingezet om het gedrag van de nieuwkomers te controleren en hun veiligheid te waarborgen totdat ze verder gaan.

Thailand is de thuisbasis van 13 soorten neushoornvogels, genoemd naar de kenmerkende vorm van hun snavels.  

Dit zijn:
De grote neushoornvogel, de oosterse bonte neushoornvogel, de gekroonde neushoornvogel, de gewone neushoornvogel, de roodhalsneushoornvogel, de gehelmde neushoornvogel, de zwarte neushoornvogel, de bossige kuifneushoornvogel, de gerimpelde neushoornvogel, de Tickell’s bruine neushoornvogel, de bruine neushoornvogel van Austen, de neushoorn en de witte  -gekroonde neushoornvogel.

De populatie neushoornvogels in Thailand neemt echter af als gevolg van ontbossing en jacht.  Ze brengen een hoge prijs op de zwarte markt op omdat deze vogels worden gezien als een “symbool van prestige”.

Maar let op! De vogels vallen onder de Wet behoud en bescherming van wilde dieren uit 1992 en mensen die worden betrapt op het bezitten, kopen of verkopen van ze, riskeren tot vier jaar gevangenisstraf en/of een boete van 40.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!