Het kaars festival van dit jaar in Ubon Ratchathani zal de bezoekers versteld doen staan

UBON RATCHATHANI:- Olleke Bolleke in Thailand wil iedereen eraan herinneren om het Ubon Ratchathani Candle Festival dit jaar niet te missen, dat een van de populairste festivals van het jaar is en dit jaar zal worden gehouden van 11 tot 17 juli.

Het Ubon Ratchathani Candle Festival markeert het begin van de drie maanden durende boeddhistische vastentijd en is een lange traditie in de noordoostelijke (Isaan) stad Ubon Ratchathani.  

Het is een prachtig festival waar de Isaanse cultuur en het erfgoed centraal staat, het evenement biedt een overvloed aan kleur, dans, muziek en vooral de prachtige en ingewikkeld gesneden kaarssculpturen die door de stad worden gedragen.  Deze sculpturen vertegenwoordigen meestal verschillende aspecten van het religieuze leven en worden gepresenteerd aan tempels.

Het kaars festival van dit jaar vindt plaats van 11 tot 17 juli in op het Thung Sri Mueang terrein, een openbaar park in het hart van de stad tegenover het stadhuis.  Vijf wijkgroepen zullen hun manier van leven en identiteit presenteren door middel van culturele optredens, demonstraties van kaarsen maken en kaarsen maken, verkoop van lokale producten en andere activiteiten.

Voorafgaand aan de week van evenementen, van 1 tot 12 juli, worden festivalgangers uitgenodigd om de kaarsenmakende gemeenschappen te bezoeken in tempels die voor het evenement zijn geregistreerd en uit de eerste hand de traditie te zien van het snijden van verbazingwekkende wassen beelden en sculpturen.

Een andere belangrijke locatie voor het kaars festival is devWat Si Ubon Rattanaram en het terrein voor het oude stadhuis.  Hier is op woensdag 13 juli (ook Asalha Bucha-dag) een kaarsenceremonie, een kaarsenwedstrijd, een avondprocessie met ingewikkeld gesneden kaarsen en een licht- en geluidsshow.  

Donderdag 14 juli (ook een boeddhistische vastendag) is voorzien van parades overdag en ’s avonds met prachtig gesneden kaarsen en wassen beelden, een ceremonie voor het aanbieden van kaarsen, een licht- en geluidsshow en de bekendmaking van de winnaars van de kaarsenwedstrijd.

 Van 14 tot 17 juli zijn de winnende kaarsen van de eerste en tweede plaats te zien en van 18 tot 31 juli zijn alle kaarsen van het evenement te zien bij de deelnemende tempels.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: TAT Office Ubon Ratchathani, tel. +66 (0) 4524 3770;  +66 (0) 4525 0714, E-mail: tatubon@​tat.​of.​th

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Tourism Authority of Thailand 

Eén gedachte over “Het kaars festival van dit jaar in Ubon Ratchathani zal de bezoekers versteld doen staan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!