Het is Thai Airways uiteindelijk gelukt om 11 vliegtuigen te verkopen

BANGKOK:- Thai Airways heeft 11 van zijn vliegtuigen verkocht nadat minister van Transport Saksayam Chidchob de verkoop had goedgekeurd.

De waarnemend president van de luchtvaartmaatschappij, Khun Chansin Treenuchagron, die aan het hoofd staat van het rehabilitatieplan, zei dat Khun Saksayam, Thai Airways het startsein had gegeven om eerder een Boeing 737-400 en onlangs 10 Boeing 747-400-vliegtuigen te verkopen.

Thai Airways had eerder kopers gevonden voor de 11 vliegtuigen, maar deze konden niet worden verkocht of overgedragen volgens haar Civiele Air Operation-licentie, tenzij de bevoegde minister hiervoor toestemming had gegeven.

De luchtvaartmaatschappij diende hiervoor in 2021 een aanvraag in en Saksayam gaf haar op 5 april 2022 de goedkeuring om de Boeing 737 te verkopen.

De minister keurde de verkoop van de 10 Boeing 747-vliegtuigen pas onlangs goed omdat de documentatie niet eerder correct was afgerond.

De secretaris van transport, Khun  Chayatham Phromsorn had in april een brief naar Thai Airways gestuurd met het verzoek aan de luchtvaartmaatschappij om meer documenten te overleggen.

Thai Airways heeft geprobeerd het hoofd boven water te houden, door de kosten te verlagen, de organisatie te hervormen, het personeel te verminderen en onnodige secundaire activa te verkopen.

De luchtvaartmaatschappij verkocht ook grond, gebouwen en voorraden in Bangkok Aviation Fuel en Nok Air.  Thai Airways ongeveer 9 miljard baht aan activa heeft verkocht om in de lucht te blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!