Zeer giftige slang ontsnapt uit een postpakket bij sorteerkantoor in Thailand

KANCHANABURI:- Een uiterst giftige slang ontsnapte gisteren uit een pakket op een sorteerkantoor in de provincie Kanchanaburi in het westen van Thailand.  De hoofdbeambte op het kantoor vraagt zich af wat de ontvanger heeft gedaan om zo’n levensbedreigend pakket te verdienen.

Volgens postbeambten gleed de één meter lange gestreepte slang uit een stapel pakketten bij het sorteercentrum in het district Tha Muang.  Toen het personeel de pakketten controleerde, ontdekten ze dat een van de pakketten niet was verzegeld.

Het personeel belde een slangenreddingsteam van de Khun Rattanawut Foundation, die zich haastte om de giftige Maleise krait (Bungaras candidus) te vangen en in een plastic fles te stoppen.

De Maleise krait, ook bekend als de blauwe krait, is een zeer giftige slang.  Als ze iemand bijt, is er een kans van 60-70% dat ze zullen sterven, tenzij ze dringend worden behandeld met een antigif.

Het postbedrijf heeft contact opgenomen met de afzender van het pakket om te vragen of ze hun dodelijke slang terug willen.

Als je in Thailand een gestreepte slang ziet, blijf je er best ver uit de buurt.  Het kan een ongevaarlijke wolfsslang zijn, maar het kan ook een van de vele soorten giftige kraits zijn.  Kraits zijn driehoekiger van vorm dan wolfslangen, net als een Toblerone.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!