Canada verleent de voormalige schoonheidskoningin van Myanmar die kritiek had op junta asiel

THAILAND:- Een voormalige schoonheidskoningin van Myanmar die werd vastgehouden op de luchthaven van Suvarnabhumi nadat haar vorige week de toegang tot het land was ontzegd, heeft de vluchtelingenstatus gekregen in Canada. 

Het leger van Myanmar heeft een arrestatiebevel tegen haar uitgevaardigd nadat ze zich op het podium had uitgesproken tegen de junta als een van de 20 finalisten van de Miss Grand International-schoonheidswedstrijd. 

Een veiligheidsbron vertelde tegen de redactie van de Bangkok Post dat Thaw Nandar Aung, ook bekend als Han Lay, Thailand vandaag zal verlaten met Korean Air-vlucht KE652. 

De Miss Grand International Myanmar 2020 maakt een tussenstop op de Zuid-Koreaanse luchthaven Incheon voor een snelle doorreis voordat ze dinsdagavond vertrekt met vlucht KE073 op weg naar Toronto, Canada. 

Er werd gemeld dat Han Lay asiel had aangevraagd bij de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) in Thailand, nadat haar vorige week de toegang was geweigerd toen ze terugkeerde uit Danang in Vietnam. 

Han Lay werd de toegang geweigerd op grond van sectie 12 van de immigratiewet van 1979 nadat een immigratiebeambte een onregelmatigheid met haar paspoort had ontdekt, volgens de toenmalige autoriteiten. 

Een bron zei dat de militaire junta van Myanmar mogelijk het paspoort van Han Lay heeft ingetrokken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!