Thailand is het eerste land dat de productie van de Covid-neus goedkeurt

BANGKOK:- De spray is ontwikkeld door de gezamenlijke inspanningen van de Chulalongkorn universiteit, de Silpakorn universiteit en andere organisaties, die zich hebbenq aangesloten bij de publieke sector onder leiding van Assoc Prof. Dr. Chanchai Sittipunt, decaan van de faculteit geneeskunde van Chulalongkorn University en algemeen directeur van het GPO Dr. Withoon Danwiboon kondigt de ontwikkeling en de uitrol aan van een “antilichaam-neusspray”. 

Dit presentatie werd gehouden in Samyan Mitrtown Hall, met HSRI Managing Director Dr. Nopporn Cheanklin, die vriendelijk het evenement voorzat. Een grote bron van nationale trots “De Covid-19-situatie in veel landen, waaronder Thailand, bevindt zich nu in een ‘stabiele toestand’. Maar het is absoluut noodzakelijk dat Thailand de situatie, trends en cijfers nauwlettend in de gaten blijft houden, terwijl we ons aanpassen om met het coronavirus te leven”, zegt Dr. Nopporn. 

De afgelopen twee jaar hebben Thaise wetenschappers en onderzoekers uit de publieke en private sector samengewerkt om een ​​reeks beschermende en diagnostische hulpmiddelen te ontwikkelen om de verspreiding van het virus in te dammen en mensen te helpen zichzelf te beschermen tegen infectie. 

Onlangs hebben de twee sectoren de handen ineen geslagen om een ​​neusspray op basis van antilichamen te ontwikkelen, die dient als het nieuwste schild tegen het virus.

De doorbraak werd overgedragen aan de particuliere sector die klinisch onderzoek deed om te voldoen aan de normen die nodig zijn voor registratie bij de Thaise FDA. 

De antistoffen die zijn gemaakt om de spray te maken, zijn al gepatenteerd. Ze zijn gebruikt om een ​​neusspray op basis van antilichamen te maken die wordt verkocht onder de handelsnaam “Vaill CoviTRAP Anti-CoV-neusspray”, waardoor Thailand het eerste land ter wereld is dat de commerciële productie van de spray goedkeurt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!