Woongemeenschappen langs de Chao Phraya-rivier in Bangkok gewaarschuwd voor overstromingen

BANGKOK:- Verschillende woongemeenschappen langs de Chao Phraya-rivier hebben een getijden waarschuwing voor de komende week (tot 28 november) ontvangen.

De bewoners hebben te horen gekregen dat zij zich voor de komende vloed schrap moeten zetten, de BMA verwacht dat het overvloedige water zou kunnen zorgen voor ernstige overstromingen.

De Bangkok Metropolitan Administration heeft nauw samengewerkt met het Irrigatie departement, het Hydrografie en departement en de marine aan een gezamenlijk waterbeheerplan, zo vertelde de  plv.  stadssecretaris Narong Ruangsri.  Ze houden toezicht op de afvoer van water dat de hoofdstad vanuit het noorden binnenkomt, evenals op hoogwater dat de gemeenschappen langs de rivier kan treffen.

Het departement Hydrografie heeft onlangs gewaarschuwd dat er van 19 tot 28 november tussen 06:00 en 15:00 uur vloed zou zijn bij het hoofdkwartier van de Koninklijke Marine , Phra Chulachomklao Fort en nabijgelegen gebieden.  Het water in de Chao Phraya-rivier zal naar verwachting in deze periode voor het hoofdkwartier van de marine en nabijgelegen gebieden stijgen tot tussen de 1,8 en 2 meter boven het zeeniveau, aldus de stadssecretaris.

“De BMA heeft maatregelen genomen om overstromingen te voorkomen”, zei hij.  “Ambtenaren zijn gestuurd om overstromingsdijken en zandzakmuren te inspecteren, met name in gemeenschappen buiten overstromingsdijken en laaggelegen gebieden langs de Chao Phraya-rivier.”

De hoogte van de zandzakmuren in die gebieden is eerder versterkt tot 2,8 meter van 2,3 naar 2,4 meter, zo zei hij.

Er zijn ook teams van ambtenaren bevolen om de toestand van het zeewater op te volgen, met name in laaggelegen gebieden, en om de langs de rivier geïnstalleerde waterpompen te controleren, zodat ze onmiddellijk werkklaar zijn.  Er staan ​​ook vier mobiele waterpompwagens stand-by, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!