Wist u dat, s’werelds rijkste voetballer geen Messi heet en speelt in Thailand

RATCHABURI:-De rijkste voetballer op aarde is niet Lionel Messi, niet Cristiano Ronaldo, maar Faiq Bolkiah. Schaam u niet, uw nieuwsbeer kende deze Bruneise buitenspeler ook niet.

Saudi-Arabië en de miljarden aan oliegeld hebben de voetbalwereld enigszins overhoop gegooid. Neymar, Benzema, Ronaldo en nog een reeks sterren speelt voor giga-salarissen ineens in de Saudi Pro League. Aan de andere kant van de wereld krikt Messi in zijn eentje het niveau op van de Amerikaanse MLS. Ook hij verdient middels allerlei constructies duizelingwekkende hoeveelheden geld. Maar ‘s werelds rijkste voetballer speelt in Thailand, bij Ratchaburi.

Faiq Bolkiah heeft een geschat vermogen van 20 miljard euro, maar dat heeft hij niet gegenereerd met zijn voetbaltalent. De Bruneise international kan zeker een aardig potje ballen, getuige zijn passage bij de jeugd van Chelsea en Leicester City. Hij drong echter nooit door tot de top. Zijn carrière bij de senioren begon bij Marítimo B in Portugal, waarna hij paradijsvoetballer werd in Thailand. Eerst bij Chonburi, nu bij Ratchaburi.

En nee, ook daar ligt het salaris niet zo hoog om tot een vermogen van 20 miljard euro te komen. Daarvoor moeten we bij zijn suikeroom aankloppen: de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah. Om precies te zijn: de rijkste voetballer ter wereld is de zoon van Jefri Bolkiah, prins van Brunei. Zit aardig wat geld in de familie, denkt u niet?

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!