Door de aanhoudende regenval waren de tunnels op snelweg 304 nabij Prachinburi in Oost-Thailand afgesloten 

PRACHINBURI:- Het districtsbestuur van Nadi heeft vandaag een deel van snelweg 304, die het lagere noordoosten en het oosten met elkaar verbindt, samen met de dubbele tunnels onder een corridor voor wilde dieren die op de Werelderfgoedlijst staan, gesloten vanwege overstromingen veroorzaakt door dagenlange regen. 

Khun Sonthaya Fueangcharas, het assistent-districtshoofd, zei dat het water in de tunnels over een lengte van 80 meter op zijn hoogst anderhalve meter diep was. De snelweg zou eveneens flink onder water staan.

Als gevolg hiervan gaf hij opdracht tot sluiting van zowel de tunnels als het Nadi-Nakhon Ratchasima-gedeelte van de snelweg. 

Het waterpeil in de tunnels piekte donderdagochtend laat op ongeveer 1,50 meter. Vanmiddag  was het gedaald tot 20-30 cm en lokale ambtenaren heropenden de tunnels voor verkeer, terwijl ze bij de tunnels bleven om de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Maar de stroom in de tunnels blijft uitgeschakeld  om kortsluiting te voorkomen, zo vertelde khun Sonthaya. 

De tunnels, die in totaal 250 meter lang zijn, lopen onder een natuurcorridor door die de nationale parken Khao Yai en Thap Lan met elkaar verbindt, die beide op de Werelderfgoedlijst staan. Prawatsart Chanthep, hoofd van het Thap Lan National Park, zei dat aanhoudende zware regenval gedurende meerdere dagen heeft geleid tot overstromingen in de tunnels en andere gebieden van Nadi. 

Lokale kanalen waren overstroomd en hadden vijf dorpen in Tambon Buphram van Nadi onder water gezet. De Ban Thap Lan-school in het district moest donderdag gesloten zijn vanwege de overstromingen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!