KAT-ASTROFE in Centraal-Thailand | “Minous” het lievelingshuisdier van een vrouw in Ayutthaya Ayutthaya opgeslokt door een python

AYUTTHAYA:  In een huis in deze centraal gelegen provincie werd een grote python gevonden nadat deze door het plafond viel. De slang had een zeldzaam kattenras opgegeten, bekend als de Khao Manee, de reddingswerkers hebben het serpent bij kop en staart gepakt en teruggezet in de natuur.

De huiseigenaresse, de 33-jarige khun Chonisara Rujinath, was geschokt toen ze de slang in haar huis ontdekte, vooral omdat deze één van haar geliefde huisdieren had opgegeten.

De python werd ontdekt in het gelijkvloerse houten huis van Chonisara, gelegen nabij het Pho-kanaal, in de wijk Bang Pa-In. De vrouw deed een middagdutje toen ze een hard geluid hoorde, aanvankelijk dacht ze dat het een plafondventilator naar beneden gekomen was.

Bij controle zag ze een gat in het plafond en was er zeker van dat een slang de boosdoener was. Ze verplaatste haar neefje, die in de kamer lag te slapen, snel naar een veilige plek en ging op zoek naar haar katten.

Ze vond er zes, maar merkte dat haar Khao Manee-kat – een uniek ras met blauwe ogen en een geheel wit lichaam – vermist was, zo meldde de redactie van Matichon..

Reddingswerkers werden ter plaatse geroepen en vonden de python verstopt in een hoek van de kamer, vlakbij een opbergkast. Zijn lichaam was opgezwollen, wat er duidelijk op wees dat hij onlangs de vermiste poes “Minous” had opgegeten. De slang bood voordat hij werd gepakt en was ongeveer 4 meter lang en woog ongeveer 10 kilogram.

Panya Choomanee, een reddingswerker die hielp bij het vangen van de slang, bevestigde dat ze een melding hadden ontvangen dat een python een kat verorberd had en door het plafond gevallen was.

Khun Panya is nu van plan het huisnummer te gebruiken om mee te doen aan de loterij, aangezien de trekkingsdatum nadert. Na het incident werd de python door de reddingswerkers meegenomen en weer in het wild vrijgelaten.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Matichon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!