Winter wonderland in Noordoost-Thailand als de provincie Nan getroffen wordt door zomerstormen

NAN:- De dorpelingen in de provincie Nan keken gisteravond verbouwereerd naar de hemel toen een heftige hagelbui hun straten en huizen wit kleurde. De bewoners van Ban Daan en Ban Piangsor in het district Chaloem Phra Kiat zeiden dat de storm 10 minuten duurde en hagelstenen zo groot als een knikker waren.

De hagelbui liet een surrealistisch alpine tafereel achter, waarbij de lokale bevolking opmerkte dat het voelde alsof ze naar het buitenland waren getransporteerd. Gelukkig waren geen meldingen van schade door hagelstenen.

Tot dinsdag worden er meer hagel en harde wind voorspeld in het hoger gelegen Thailand, inclusief Bangkok en omliggende provincies.

Het Thais Meteorologisch instituut, het TMD, heeft voor vandaag morgen een zomerstormwaarschuwing afgegeven voor het noorden, het noordoosten, de centrale regio inclusief Bangkok en omgeving en het oosten.

Het TMD liet weten dat de stormen worden aangewakkerd door een gematigd hogedruksysteem uit China in combinatie met een westelijke depressie in het noorden.

Het TMD adviseerde mensen weg te blijven van open plekken, grote bomen en onbeveiligde reclameborden.  Het adviseerde boeren ook om hun gewassen te beschermen tegen stormschade.

De stormwaarschuwing geldt voor de volgende gebieden:
Maandag:
Noord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Tak, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun.
Noordoosten: Loei en Nong Khai.

Centraal: Kanchanaburi, Suphanburi, Ayutthaya, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Bangkok en omgeving.

Oost: Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Dinsdag:
Oost: Chanthaburi en Trat.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!