Toeristen trekken massaal naar Nong Khai nadat de heilige stoepa uit de Mekong rivier tevoorschijn kwam

NONG KHAI:- De zeldzame aanblik van een oude boeddhistische stoepa die uit de Mekong rivier oprijst, heeft toeristen massaal naar de noordelijke provincie Nong Khai getrokken.

De Phra That Klang Nam wordt verondersteld ongeveer 700 jaar geleden te zijn gebouwd op wat toen de oevers van de rivier waren.  Het stortte echter in 1847 in elkaar en kwam volledig onder water te staan ​​toen de Mekong rivier in de loop der jaren van koers veranderde.

Dagelijks arriveren er nu massa’s toeristen om een ​​zeldzame glimp op te vangen van de stoepa, die zichtbaar werd nadat het rivierpeil de afgelopen dagen sterk was gedaald.

Volgens de Urangkhathat Chronicle (in het Thais bekend als “Phrathat Phanom”) bevat de stoepa negen voetbeenrelikwieën van Boeddha.

Toeristen verzamelden zich op de boulevard langs de rivier in Nong Khai om de stoepa te bekijken, terwijl anderen boten namen om het van dichtbij te bekijken.  Het teruglopende rivierpeil onthulde de voortdurende erosie van de oude structuur door de stromingen van de Mekong, die het buitenste metselwerk strippen.

Volgens de toeristische autoriteit van Thailand bleek uit een onlangs gehouden door de Regional Fine Arts Unit onderwateronderzoek, dat de vierkante stupa met ingesprongen hoeken in drie delen was gebroken.  Het wordt verondersteld te zijn gebouwd in de 15e eeuw van de gewone tijdrekening, gebaseerd op de gelijkenis met andere tempels en structuren die dateren uit die tijd.

De diepte van de Mekong-rivier is door droogte op sommige plaatsen gedaald tot minder dan een meter, aldus de afdeling waterbeheer.

Het rivierverkeer is gewaarschuwd om extra voorzichtig te zijn tijdens het navigeren rond de gedeeltelijk blootgestelde stoepa.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!