Winnares van de staatsloterij komt haar belofte en viert feest bij een geestenheiligdom in Oost-Thailand 

PRACHINBURI:- Een Thaise vrouw die honderdduizenden baht won in een loterij bracht een eerbetoon aan een geesten-heiligdom met een traditionele dans- en filmvertoning. De ceremonie vond gisteren plaats in Wat Pa Pradu, in het district Kabin Buri in Oost-Thailand. 

De 46-jarige vrouw, bekend als Srichan Sringarm, nam een ​​beeld van een oude man mee om de oude vrouw te vergezellen naar het geestenheiligdom om haar dankbaarheid te tonen voor het winnen van de loterij.

Nadat ze eerder had gebeden voor welvaart en een welvarend bedrijf, keerde khun Srichan terug naar het heiligdom met voedseloffers, fruit en een traditionele dansvoorstelling. Als verdere blijk van dankbaarheid organiseerde ze een filmvertoning in de open lucht voor het heiligdom. 

Khun Srichan is eigenaresse van een autoreparatiewerkplaats en haar bedrijf is aanzienlijk gegroeid sinds ze onlangs de loterij heeft gewonnen. Om haar belofte aan het heiligdom na te komen, bracht ze een nieuw beeld mee om zich bij het bestaande beeld te voegen en voerde ze een traditionele dansceremonie uit die bekend staat als ​”Likay”. Ze nodigde dorpelingen, jong en oud, uit om deel te nemen aan de vieringen en bood hen eten en geld aan.

Volgens dorpsoudsten heeft het heiligdom een ​​lange geschiedenis in de gemeenschap, en veel inwoners respecteren het en vragen om geluksbrengers, vooral voordat de loterijwinnaars aantrekt. Het heiligdom komt oorspronkelijk uit de noordoostelijke regio van Thailand en werd ongeveer 50 jaar geleden opgericht in samenwerking met Phra Ubosot, de wijdingszaal van de tempel.

Geestelijke heiligdommen en standbeelden zoals deze zijn een integraal onderdeel van de Thaise cultuur, waar mensen om zegeningen en geluk vragen. Er wordt ook gezegd dat het heiligdom een ​​nauwe band heeft met de gerespecteerde monnik Luang Pu Boon Tan Thitpanyo, die enkele decennia geleden is overleden. 

Aan het begin van de maand voor de loterij vond er een ongewone gebeurtenis plaats. Een dorpeling slaagde er niet in een offerkaars aan te steken en verliet abrupt de plaats, om kort daarna betrokken te raken bij een auto-ongeluk, waarbij het gebied rond de tempel beschadigd raakte.

Dit incident wordt beschouwd als een teken van de kracht van het heiligdom en heeft sindsdien de aandacht getrokken van nog meer dorpelingen die op zoek zijn naar zegeningen en welvaart.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!