De apen in Lopburi hebben last van hittegolf, bewoners van deze stad trekken aan de bel

LOPBURI:- Bezorgde inwoners van deze centraal gelegen stad in Thailand, dringen er bij de regering op aan om de apen te helpen die leven in de bezienswaardigheden van de provincie Lop Buri, Phra Kan Shrine en Phra Prang Sam Yot, nadat een verzengende hittegolf de activiteiten van de apen beperkte. 

Lopburi is in de greep van een intense hittegolf met temperaturen die oplopen tot 41 graden Celsius. Bewoners maken zich zorgen omdat de intense hitte de apen ertoe heeft aangezet om van 12.00 uur tot zonsondergang beschutting te zoeken in de schaduw. De trottoirs zijn te heet voor ze en hun enige toevluchtsoord zijn de waterpoelen, en zijn grotendeels opgedroogd.

Boven een grote waterplas hangt een touwladder, waar de apen naar boven kunnen klimmen en elkaar op een speelse manier kunnen achtervolgen. Vorig jaar konden ze van zonsopgang tot zonsondergang in de vijver springen, zwemmen en plezier maken. Ze koelen niet alleen af, maar vermaken met hun speelse bewegingen ook de toeristen die het heiligdom komen eren. Tientallen apen kunnen niet meer bij de waterplassen omdat ze zijn opgedroogd. Nu moeten de apen met hun families schuilen onder de bomen, in de nabijgelegen school of in de Phra Prang Sam Yot.

Inwoners van Lopburi hebben de autoriteiten gevraagd om de vijver tijdens het hete seizoen dagelijks te vullen, zodat de apen genoeg water hebben om te drinken, te spelen en af ​​te koelen. Dit zou de stress van de apen verlichten en agressief en prikkelbaar gedrag verminderen. Buurtbewoners drongen er bij bezoekers ook op aan om de apen geen schadelijke stoffen of voorwerpen te geven, zoals vorig jaar in een virale video een man te zien was die een aap een sigaret gaf.

In april van dit jaar werden meer dan 10 apen uit het gebied gestolen. De lokale bevolking denkt dat een dieren smokkelbende hen heeft gevangen en naar het buitenland hebben gesmokkeld om uiteindelijk in de pan te belanden. Een getuige vertelde de media dat hij drie mensen de apen zag voeren voordat hij ze beschoot met kalmeringspijltjes.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!