Winkeleigenaresse in Noordoost-Thailand door valse bankbiljetten gedupeerd 

UDON THANI:- Een 61-jarige winkelierster uit Udon Thani heeft een financieel verlies geleden als gevolg van valse bankbiljetten. Khun Buaphan Somsud deed aangifte bij het plaatselijke politiebureau nadat ze ontdekte dat iemand valse bankbiljetten van 50 baht in de opwaardeer-automaat van haar winkel had gestopt.

Buaphan, eigenaar van een supermarkt in de gemeente Ban Lao, meldde het incident bij de wachtcommandant van het politiebureau van Udon Thani. Ze vertelde hem dat iemand vijf valse bankbiljetten van 50 baht had gebruikt om zijn rekening op te waarderen bij de JJ Top Up ATM in haar winkel. Deze daad veroorzaakte haar financiële schade en ze wilde het incident melden bij de politie voor verder onderzoek.

Het incident nam een ​​wending toen Khun Buaphan journalisten de oplaadautomaat voor haar supermarkt liet zien. In de lade van de geldautomaat lagen vier valse bankbiljetten van 50 baht gemengd met echte biljetten van 100, 50 en 20 baht.

Buaphan zei dat een 86-jarige man uit de omgeving die dag zijn rekening wilde opwaarderen. Toen de automaat het niet meer deed en aangaf dat deze geen geld meer kon accepteren, meldde de man het probleem bij haar. Toen ze de automaat opende, was ze geschokt toen ze naast enkele geldige bankbiljetten vier valse bankbiljetten aantrof.

Khun Buaphan uitte haar teleurstelling en zei dat ze dit soort oneerlijkheid in de huidige samenleving niet verwachtte. Ze riep degenen die de valse biljetten gebruikten op om dergelijke daden niet te herhalen.

Ze benadrukte dat ze hard werkt om de kost te verdienen en dat dit incident haar niet alleen geld maar ook haar tijd heeft gekost. In plaats van echt geld te ontvangen, ontving ze uiteindelijk valse bankbiljetten, wat haar erg van streek maakt.

De plaatselijke politie riep burgers op om verdacht gedrag te melden bij het plaatselijke politiebureau of om 191 te bellen, dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!