Kustplaats Hua Hin gaat na een bevestiging van een Zika-infectie aan de slag om muggen te verdelgen

HUA HIN:- De afdeling Volksgezondheidsdienst van de gemeente Hua Hin is een muggenvernevelingscampagne gestart in het gemeenschapsgebied Petcharat Srasong, vlakbij de Chomsin-markt. Deze actie volgt op een bevestigde melding van besmetting met het Zika-virus in het gebied.

De campagne, die bestaat uit het vernevelen van rook en het spuiten van fijne nevel, zal een straal van 100 meter vanaf het brandpunt van de infectie bestrijken.

De verdeling staat voor vandaag gepland, gevolgd door aanvullende sessies op 1 en 8 december 2023.

Inwoners van het beoogde gebied wordt geadviseerd om hun omgeving voor te bereiden en hun bezittingen minstens 30 minuten voor en na het geplande sproeien van pesticiden veilig te stellen. De behandelde gebieden zijn veilig voor normaal gebruik en reinigen 30 minuten na het spuiten. 

Naast deze maatregelen roept de gemeente inwoners op om actief mee te werken aan het wegnemen van broedplaatsen voor Aedes-muggen.

Dit omvat het regelmatig verwijderen van ongebruikte containers en vaten en het handhaven van een schone omgeving door het wieden en snoeien van overgroeide gebieden, die potentiële rustplekken voor muggen zijn.

Het Zika-virus, voornamelijk overgedragen door Aedes-muggen en bekend om zijn overeenkomsten met knokkelkoorts en chikungunya, vormt een aanzienlijk gezondheidsrisico.

Hoewel de meeste geïnfecteerde personen mogelijk geen symptomen vertonen, is het virus vooral zorgwekkend voor zwangere vrouwen vanwege het risico op geboorteafwijkingen zoals microcefalie, hersenverkalkingen en andere handicaps die de ontwikkeling en kwaliteit van leven van een kind kunnen beïnvloeden.

De symptomen zijn doorgaans mild, maar sommige patiënten kunnen binnen 2 tot 7 dagen na besmetting de volgende symptomen ervaren:
* Koorts
* Uitslag (op de bijtplaats, indien van toepassing)
* Spier- of gewrichtspijn
* Roodheid van de ogen (conjunctivitis)
* Vermoeidheid
* Hoofdpijn

Als u een van deze symptomen ervaart en zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Voor meer informatie en vragen kunnen bewoners contact opnemen met de afdeling Infectieziektebestrijding en Volksgezondheidsdiensten, Afdeling Volksgezondheid en Milieu, gemeente Hua Hin op 032-511047 ext. 110 tijdens kantooruren.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!