Williams bevestigt: ‘Red Bull Thailand blijft Albon sponsoren in 2022’

THAILAND:- Alexander Albon zal in 2022 gewoon gesponsord worden door Red Bull Thailand, zo bevestigt Jost Capito. Wel benadrukt de Williams-teambaas dat er geen connectie zal zijn tussen Red Bull en Williams en dat het uitsluitend een persoonlijke sponsoring betreft.

Albon maakte in 2019 zijn officiële Formule 1-debuut bij het team van Toro Rosso en mocht zich halverwege het seizoen bij het team van Red Bull Racing voegen. Helaas bleek Albon, net als voorganger Pierre Gasly, niet in staat om het tempo van teamgenoot Max Verstappen bij te kunnen houden en werd hij in 2021 vervangen door Sergio Pérez. Zodoende werd Albon op de bank geplaatst, waar hij genoegen nemen met de rol van test -en reservecoureur van AlphaTauri en Red Bull Racing en een jaar in de DTM. De Thaise Brit zal in 2022 weer terugkeren op de grid bij het team van Williams.

“We hebben het niet over contractdetails, hij is een Williams-coureur zonder Red Bull-contract”, vertelt Capito over de overstap tegenover Motorsport-Total. Hoewel Red Bull Racing het contract vanaf het einde van dit seizoen officieel opgezegd heeft, om de overstap naar Williams te faciliteren, heeft het team benadrukt dat er nog mogelijkheden zijn voor de toekomst.

Red Bull ThailandCapito verklaart dat Albon een particulier sponsorcontract heeft met de Thaise tak van de energiedrankjesfabrikant, maar dat er geen sprake is van een relatie tussen Red Bull en Williams. “Red Bull Thailand is gedurende zijn hele carrière zijn sponsor geweest en hij heeft recht op een persoonlijke sponsor. Red Bull blijft dus gewoon zijn sponsor. Maar er is geen relatie tussen Red Bull en Williams.”

Officieel loopt het contract van Albon bij Red Bull nog tot het einde van december. “Hij werkt nog steeds voor Red Bull, hij doet simulatorwerk voor ze. Zijn contract loopt aan het einde van dit jaar af. Dus als we praten, dan gaat het over persoonlijke dingen en niets technisch. We houden die dingen gescheiden en zo hoort het ook.” Williams kan officieel vanaf januari een beroep doen op de diensten van Albon, maar hoopt dit te kunnen vervroegen, zodat hij in december al in kan stappen. “We zullen met Red Bull gaan praten en kijken wat we kunnen doen”, aldus Capito.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Kimberley Hoefnagel
Bron: Gpfans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!