Paragliders droppen voedsel boven overstroomde regio’s in Thailand

THAILAND:- Grote delen van Thailand worden sinds deze week geteisterd door hevige overstromingen. Er worden naar schatting 200.000 gezinnen getroffen door de watersnood. Vrijwilligers vonden een opmerkelijke manier om de gestrande Thai van eten te voorzien: met paramotors dropten ze voedselpakketten vanuit de lucht boven de afgesneden gebieden.

Op de beelden is te zien hoe een lid van het Burapa Water Rescue Team op een aangedreven parachute rijdt en op 27 september een pakket kant-en-klaar voedsel aflevert bij de lokale bevolking in de provincie Sukothai. Enthousiaste bewoners haalden de voorraden terug, die midden in de overstroming werden gedropt.

Één blijde Thaise man, Khun  Samart Suksai liet weten: “Bedankt aan het reddingsteam dat droge, kant-en-klare voorraden heeft gebracht. Parachutespringen tijdens een overstroming is gevaarlijk, maar het team stond klaar om mensen in nood te helpen.  helpen.”

Minstens 10 provincies in Thailand zijn overspoeld door de tropische storm Dianmu, volgens het departement voor rampenpreventie en -mitigatie van Thailand.  De Thaise Meteorologische Afdeling zei dat de regenval naar verwachting binnen de week zal afnemen.

Thailand en andere landen in Zuidoost-Azië zoals Maleisië, Indonesië en de Filippijnen zitten midden in hun tropische moessonregenseizoen, dat duurt tot oktober of november.  Stijgende temperaturen tot 35 graden Celsius worden vaak gevolgd door krachtige tropische stormen met donder, bliksem, regen en plotselinge overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: newsflare 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Newsflare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!