Wilde olifant vertrapt bejaarde vrouw in Azië en verstoort daarna haar begrafenis

BARIPADA:- Een verdwaalde olifant heeft vorige week in het noordoosten van India een vrouw vertrapt. Bizar genoeg daagde het dier later ook op tijdens de uitvaart van de vrouw.

De 70-jarige Maya Murmu was afgelopen week water aan het putten in het dorpje Raipal toen een olifant haar aanviel en zijn gewicht als wapen inzette. Het dier zou afgedwaald zijn uit een natuurpark zo’n 200 kilometer verderop. De vrouw werd nog met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar daar konden medici niets meer voor haar betekenen.

Het lichaam van de vrouw werd later op de dag al vrijgegeven aan haar familie. Die wilde – geheel in lijn met de Indiase traditie – meteen een begrafenis organiseren. Vreemd genoeg daagde dezelfde olifant op dat moment weer op. Volgens een politieagent trok het dier de vrouw van de brandstapel, vertrapte haar opnieuw, en slingerde volgens lokale berichten het lichaam in het rond.

Dodelijke ongevallen met olifanten zijn niet uitzonderlijk in India, waar de mens steeds meer traditionele leefgebieden van het dier inneemt. Jaarlijks vallen er enkele honderden slachtoffers door olifanten. Het land telt naar schatting zo’n 30.000 Aziatische olifanten, waarvan 60 procent in het wild leeft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Print
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: https://theprint.in/

2 gedachten aan “Wilde olifant vertrapt bejaarde vrouw in Azië en verstoort daarna haar begrafenis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!