Wilde aap werpt zich in Lopburi op als cowboy en dringt de runderen bijeen

LOPBURI:- In Thailand moet je werken voor de kost, géén werk, géén eten en géén onderdak. Nu blijkt dat een wilde aap zich dit ter harte heeft aangetrokken en heeft zijn intrek genomen op een boerderij in Lopburi, de vrouwelijke Makaak werkt voor haar onderhoud door ’s ochtends 60 koeien naar de velden te hoeden en ze’ s avonds terug te brengen.

De 45-jarige boerin, Khun  Lampueng Srimuang, zag op een ochtend toen ze haar koeien losliet, een aap op een alfa koe rijden die de kudde naar het veld leidde.  De aap joeg ook kalveren terug die van de kudde waren afgedwaald.

 Lampueng, die met haar man en dochter op de boerderij woont, zei dat in 2019 een troep wilde apen van het Khao Som Phot Wildlife Sanctuary opdook in haar korenvelden om te voedsel zoeken.  De troep verliet later de boerderij, maar twee apen bleven achter in de stal.  Ze belde toen het natuurreservaat en een officier arriveerde om ze terug te brengen.

Vier dagen later keerde één van de apen terug en Lampueng informeerde het opvangcentrum opnieuw omdat ze bang was dat ze de wet zou overtreden.

De aap keerde echter de volgende dag terug en begon de kudde koeien te leiden.  Lampueng zei uiteindelijk dat boswachters zeiden dat ze de aap mag houden, op voorwaarde dat hij niet wordt geschaad of verkocht.

De familie heeft hun nieuwe huisdier “Lily” genoemd, die al twee jaar bij hen woont en haar steentje bijdraagt ​​om op de boerderij te helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!