Het CCSA gaat niet mee in het voorstel om bij aankomst van buitenlandse toeristen een sneltest (ATK) te laten uitvoeren

BANGKOK:- Het CCSA heeft het voorstel verworpen om inplaats van de RT-PCR-test een ATK test (sneltest) op de dag van aankomst te laten uitvoeren.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA heeft daarmee de rem gezet op het voorstel van de Tourism Authority of Thailand (TAT) om antigeentestkits (ATK’s) te gebruiken bij buitenlandse aankomsten in het kader van het Test & Go-schema.

De gouverneur van het TAT, Khun Yutthasak Suphasorn zei dat het besluit om door te gaan met het uitvoeren van RT-PCR-tests op toeristen met dubbele prik, werd bevestigd tijdens een recentelijke CCSA-bijeenkomst. 

Het doel is om de veiligheid te waarborgen, zei hij, eraan toevoegend dat de CCSA de kwestie opnieuw zal onderzoeken.

Hij zei dat TAT het gebruik van ATK’s voorstelde voor het gemak van toeristen en om hun kosten te verlagen, omdat een RT-PCR-test minstens zes uur duurt om een ​​resultaat te geven, wat betekent dat alle toeristen minstens één nacht in een hotel moeten inchecken.

“De overstap naar ATK’s zal ook het beheer van toeristen helpen, aangezien het aantal aankomsten in december naar verwachting zal toenemen”, zei hij.

Hij zei ook dat TAT een beroep zal doen op de CCSA om alle restaurants in hotels in het land toe te staan ​​om alcohol te schenken aan gasten na de deadline van 21.00 uur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!