Wijdverbreide overstromingen vanuit het noordoosten van Thailand gemeld 

ISAAN:- Het Ontwikkelingsbureau voor geospatiale en ruimtetechnologie afgekort het GISTDA heeft foto’s vrijgegeven die door de Sentinel-1-satelliet zijn gemaakt en waarop te zien is dat overstromingen 20.800 hectare land in het noordoosten van Thailand getroffen heeft.  Meer dan 11.200 hectare aan rijstvelden staan onder water.

Gegevens van de satelliet die de overstromingssituatie in het noordoosten volgt, laten zien dat de getroffen gebieden zich voornamelijk aan beide zijden van de rivieren Chi en Mun bevinden, in delen van Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Buriram en Roi Et.

Ter ondersteuning van de GISTDA-missie zijn de beelden en gegevens van de satelliet gedeeld met verschillende andere instanties en worden de sensoren van de satelliet door GISTDA aangepast om nog meer gedetailleerde analyse en monitoring van gebieden die gevoelig zijn voor langdurige overstromingen mogelijk te maken.

Net als in andere regenseizoenen zijn en worden verschillende delen van Thailand getroffen door plotselinge overstromingen als gevolg van overstromende rivieren, stijgende zeespiegels en een beperkte afvoercapaciteit van overstromingen.

Het stadsbestuur van Bangkok heeft zelfs gevangenen ingehuurd om kanalen te baggeren, maar het werk zal maanden in beslag nemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Thai Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!