Wielrenners en fietsers klagen steen en been over wat zij een gevaarlijk deel van een fietsroute in Banglamung noemen

PATTAYA:- Wielrenners en fietsers hebben bij de plaatselijke pers geklaagd over de erbarmelijke toestand van een wandel- en fietsroute in Banglamung, omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van fietsen en sporten.

De Pattaiaanse kranten hadden al eerder verschillende klachten ontvangen over het parcours in kwestie rond het Marp Prachan Reservoir in het Pong-subdistrict.  Sommige delen aan de kant van het pad zijn flink beschadigd, waarbij een eventuele val in het steil gelegen nabijgelegen reservoir door afzetlint tegen gehouden zou moeten worden.

Zowel Thais als buitenlandse inwoners gebruiken het parcours regelmatig om te fietsen en te sporten, elke ochtend en in de late namiddag.  Bovendien is er volgens de bewoners ’s nachts geen lichting zodat het er aardedonker is.

Onze razende reporter, Snelle Jelle ging naar het gebied, waar het pad aan dezelfde kant ligt als de Soi Siam Country Club, voor een kruising naar Huayyai.  De kant van de weg lijkt te zijn geërodeerd door water en vertoont een krater van ongeveer twee meter diep.

De Walking-Running-Cycling trail is een project ter ondersteuning van binnenlands toerisme en fysieke fitheid rond het Marp Prachan Reservoir.  Het is in totaal ongeveer 12 kilometer lang.  De aanleg van het parcours werd in 2019 voltooid met een budget van 128 miljoen baht.

De media heeft het probleem inmiddels gemeld bij de loco-burgemeester van de gemeente Pong, khun Nithi Intim.  Hij heeft bevestigd samen te werken met relevante kantoren om deze problemen op te lossen, hoewel er geen specifieke tijdlijn of schatting van een voltooiingsdatum werd gegeven.

Tot in de pruimentijd, zullen we maar denken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!