Thaise Regeringspartij MP: Crypto-belasting kan investeerders afschrikken

BANGKOK:- De commissie voor monetaire zaken, financiën, financiële instellingen en de financiële markt in Thailand heeft recentelijk een online vergadering gehouden. In deze vergaderingen werden de verschillende aspecten van een eventuele crypto-belasting besproken.

Belasting kan markliquiditeit doen verminderen
Watanya Wongopasi, een regeringspartijlid van het parlement, plaatste een geschreven samenvatting van de online vergadering op haar Facebook-pagina.

Gedurende de bijeenkomst merkte Paiboon Nalinthrangkurn, de voorzitter van de Federation of Thai Capital Market Organizations, op dat een belasting op de handel in aandelen en digitale activa de marktliquiditeit met wel 40% zou kunnen verminderen. Hij waarschuwde ook dat hoge belastingen buitenlandse en kleine investeerders zouden afschrikken om überhaupt enige vorm van handel te drijven.

Focus Thailand ligt nog op aandelenmarkt
De CEO en oprichter van iTAX, Yutthana Srisavat, heeft op zijn beurt een andere vorm van belasting voorgesteld: een belasting over de toegevoegde waarde, in plaats van een handelsbelasting. Tevens maakte Srisavat duidelijk dat het gedecentraliseerde karakter van crypto het extreem moeilijk maakt om informatie over kopers en verkopers te verzamelen, waardoor het bijna onmogelijk is om belastinginformatie te verzamelen.

De Thaise accijnsafdeling, die dit soort belasting kan invoeren, heeft laten weten dat ze momenteel hun focus voornamelijk hebben liggen op de aandelenmarkt. Ze laten echter wel weten dat ze de cryptomarkt momenteel zorgvuldig aan het onderzoeken is. Wellicht komt er in de (nabije) toekomst meer informatie vanuit hun kant.

Het is nog niet bekend wat de volgende stap zal gaan zijn in Thailand omtrent cryptocurrencies of de blockchain-technologie. Toch is crypto-belasting een groot onderwerp geworden in het land. Eerder had de regering een belasting van 15% voorgesteld, op alle cryptowinsten. Hier is echter enige kritiek op gekomen, waardoor het nog eens goed besproken en onderzocht moet worden. Het is afwachten wat de volgende stap zal gaan zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Hidde Scheeper
Bron: newsbit.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!