Wie legde de bijl in de hand van een neergeschoten Thaise man in Nonthaburi

NONTHABURI:- De familie van een man die door zijn buurman tijdens een parkeergeschil in Nonthaburi werd vermoord, gelooft dat de plaats delict in scène is gezet.  De 54 jaar oude Khun Veera Prasitthong, werd vorige week vermoord in de winkel van zijn buurman in Pak Kret.

Khun Veera was thuis toen hij merkte dat de toegang tot zijn huis werd geblokkeerd door zijn buurman, Khun Visit Chanakul, die buiten bij zijn winkel de auto had geparkeerd om wat goederen uit te laden.

Een CCTV-camera aan de overkant legt het moment vast waarop hij stopt en het paar woorden uitwisselt.  de 65-jarige zei dat hij zijn voertuig zou verplaatsen zodra hij klaar was, maar Veera raakte zichtbaar verhit.  Hoewel verkeersongevallen en de daaruit voortvloeiende sterfgevallen niet ongebruikelijk zijn in Thailand, is het nogal vreemd als beide auto’s op dat moment geparkeerd lijken te zijn.

Een uur later laat de camera zien dat hij terugkeert, buiten parkeert en de winkel van zijn buurman binnen loopt, duidelijk op zoek naar problemen. Daarop pakte Khun Visit een .38 op en schoot Khun Veera in de borst, waarbij hij omkwam.

De CCTV-camera legt het moment vast waarop de drie schoten weerklinken en voorbijgangers in allerijl dekking zoeken.  Toen de politie arriveerde, vonden ze Khun Veera plat op zijn rug, met een bijl in zijn hand.

Khun Visit, die is beschuldigd van moord met opzet, zei dat hij de bijl zag en Veera neerschoot uit zelfverdediging.

De familie van het slachtoffer vertelt een heel ander verhaal.  Ze zeggen dat Veera één dergelijke bijl niet in bezit had en beweren dat de familie van Visit hem na de moord in de handen van hem had geplant.

De bekende advocaat Ronnarong Kaewpetch nam namens het slachtoffer een kijkje op de plaats van het delict, hij is het ermee eens dat de moordscène er geënsceneerd uitzag, aangezien het slachtoffer, ondanks dat hij twee keer was neergeschoten, nog steeds de bijl droeg, die normaal gesproken zou worden losgemaakt door de kracht van het schot.

De plv. hoofdcommissaris van politiebureau van Pak Kret, kapitein Assarawut Naka, zei dat hij op de hoogte was van de zorgen van de familie over de plaats van de moord. Hij verklaarde dat de politie op forensische resultaten wachtte.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: 77kaoded.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!