Beleef een fantastische dagtrip naar de apen hoofdstad Lopburi met een opgeknapte Japanse Kiha 183 trein

BANGKOK:- De Staatsspoorwegen van Thailand, de SRT) biedt reizen aan met de gerenoveerde Japanse Kiha 183 dieseltreinen naar de apenstad Lopburi in Centraal-Thailand.

De treinreis gaat komend weekend 599 baht kosten.  Elke dag zijn er slechts 200 plaatsen beschikbaar. De trein verlaat het historische treinstation Hua Lamphong in Bangkok om 12.15 uur en arriveert om 14.45 uur in de beroemde apen hoofdstad van Thailand, Lopburi.  De terugreis vertrekt om 20.30 uur en eindigt om 23.05 uur in Bangkok.

De stoptrein naar de apen hoofdstad leidt naar een sightseeingtour door het historische gebied van Lopburi, dat meer dan 3500 jaar oud is, evenals culturele optredens en licht- en geluidsshows.  

Lopburi is een van de oudste steden in Thailand, de thuisbasis van het paleis van koning Narai en Wat Phra Sri Rattana Mahathat.  Een bezoek aan Lopburi is vaak een goede manier om van de gebruikelijke toeristische paden van Thaise steden af ​​te wijken.

Zeventien tweedehands passagierstreinrijtuigen van de Japanse Hokkaido Railway Company arriveerden afgelopen december in de haven Laem Chabang in Chonburi, waarbij SRT de verzendingskosten van 42,5 miljoen baht dekte.

De treinen zijn opgeknapt in het onderhouds- en reparatiecentrum van SRT in de wijk Makkasan in Bangkok.  Drie van de 17 dieseltreinen die in december 2021 zijn geleverd, zijn klaar voor proefritten nadat ze door de SRT zijn aangepast aan de Thaise spoorwegen. 

De treinen zijn speciaal ontwikkeld om de strenge, besneeuwde winters in het noorden van Japan te weerstaan, en zijn dus bij uitstek geschikt voor tropisch Thailand.  De bestuurderscabine van de Kiha 183 is verhoogd voor beter zicht tijdens sneeuwval.  De stoptrein naar Lopburi heeft een “schuine neus” die is ontworpen om sneeuw uit de voorkant van de trein te houden tijdens het rijden of misschien in Thailand weerspannige buffels van de rails te laten stuiteren.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!