Werkloze chef-kok uit Bangkok gearresteerd na vermeende poging zeldzame vlinders aan undercoveragenten te verkopen

BANGKOK:-Een werkloze Thaise chef-kok is in een winkelcentrum in de hoofdstad gearresteerd omdat hij naar verluidt probeerde 8 geconserveerde vlinders, allemaal uiterst zeldzame soorten, trachtte te verkopen aan undercoveragenten van het departement van Nationale parken, afdeling fauna en flora.

De niet-geïdentificeerde 29-jarige werkloze chef-kok, die eerder in een Japans restaurant in een hotel aan de Sukhumvit Road werkte, zou functionarissen hebben verteld dat de vlinders van hem waren en op de muren van het Japanse restaurant gedecoreerd waren.

Khun Navee Changphirom, hoofd van de afdeling natuurbescherming van het departement, vertelde dat zijn officieren een advertentie op Facebook hadden aangetroffen waarin zeldzame vlinders werden verkocht.  

De functionarissen namen contact op met de vlinderhandelaar en zeiden dat ze de insecten wilden inspecteren voordat ze ze kochten.  Ze spraken af ​​om elkaar te ontmoeten in een winkelcentrum in Bangkok.

De man arriveerde bij het winkelcentrum, naar verluidt met een doos vol met zijn ingelijste vlinders.  De politie arresteerde vervolgens de werkloze chef-kok nadat ze hadden besloten dat de vlinders tot verschillende zeldzame soorten behoorden.  De vlinders zijn onder meer:

 3 vlinders van de soort Stichophthalma louisa.

 1 van de Stichophthalma godfreyi-soort.

 1 de Meandrusa Payeni-soort, ook bekend als de gele gorgon.

 1 van de Teinopalpus imperialis-soort, ook bekend als de Kaiser-i-Hind.

 1 van de Actias rhodopneuma-soorten, ook wel bekend als de roze geest mot.

 1 van de Actias maenas, ook bekend als de Maleisische maanmot.

De 8 vlinders zijn getaxeerd op ongeveer 17.400 baht.  Navee zegt dat de man wordt aangeklaagd wegens illegaal bezit van zeldzame diersoorten en het adverteren voor de verkoop ervan, en handel in zeldzame soorten zonder vergunning.  Hij riskeert meer dan 15 jaar gevangenisstraf en meer dan een miljoen baht aan boetes als hij op alle aanklachten wordt veroordeeld.  

Hij werd later overgedragen aan de Divisie Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit voor verdere juridische procedures.  De 8 vlinders zijn als bewijs in beslag genomen.

Uw nieuwsbeer las in één vlindermagazine dat de Teinopalpus imperialis-vlinder een zeer gewilde vlinder bij verstikte verzamelaars is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!