Werkloze aangehouden vrouw in Nakhon Phanom bekent acht inbraken

NAKHON PHANOM:- Een alleenstaande vrouw in Nakhon Phanom is aangehouden in verband met acht woninginbraken. Tijdens verhoor bekende zij aan de politie dat ze wanhopig op zoek was naar geld nadat ze haar baan in Bangkok was kwijtgeraakt vanwege de pandemie.

De 26-jarige Jinthana Khiewkha, uit het district Sri Songkhram, werd in een huis in het hoofddistrict van Nakhon Phanom gearresteerd, waar bijna 100 gestolen voorwerpen in beslag werden genomen.  De buit bestond uit: contant geld, Boeddha-amuletten, camera’s, mobiele telefoons, gouden kettingen en andere waardevolle spullen.

De arrestatie volgde op aangiften van bewoners wier huizen in tambon Nong Saeng in het district Muang waren ingebroken tussen 5 en 12 augustus. In totaal werden acht huizen door Khun Khiewkha bezocht, zo verklaarde de hoofdcommissaris van politie, kolonel Natthawit Ratchakaew.

De politie was in staat haar te traceren doordat één van de gestolen telefoons nog aanstond zodat de verblijfplaats van de dievegge snel bij de politie bekend was.

Tijdens het verhoor bekende mevrouw Jinthana de diefstallen, aldus de politie.  Ze vertelde de politie dat ze in Bangkok had gewerkt voordat ze haar baan verloor door de Covid-uitbraak.  Zij en haar man scheidden later en keerde op 19 juli met drie kinderen terug naar haar thuisprovincie in Nakhon Phanom.

Ze zei dat ze een huis had gehuurd en op zoek was naar werk, maar niemand nam iemand aan vanwege de erbarmelijke economische omstandigheden.

Tijdens haar dagelijkse motorritten terwijl ze op zoek was naar werk om geld te vinden om haar kinderen te voeden, merkte ze dat verschillende huizen in de omgeving leeg stonden.  Ze gebruikte een mes om de ramen van de huizen te forceren om geld en waardevolle spullen te stelen, aldus de politie.

Ze bewaarde alle gestolen spullen in haar huis en verkocht er geleidelijk een deel van om de dagelijkse uitgaven van haar gezin te financieren.  Ze vertelde de politie dat ze de inbraken had gepleegd omdat ze gewoon weg géén andere keuze had.

De politie nam contact op met de slachtoffers om hun bezittingen te controleren.  De verdachte wordt verdacht van inbraak en diefstal en zit vast op het politiebureau.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattanapong Sripiachai
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!