Welke vaccins erkent Thailand bij binnenkomst van U

BANGKOK:- De Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand heeft een bijgewerkte lijst vrijgegeven van vaccins die door de Thaise regering zijn geaccepteerd onder de opnieuw ingevoerde vaccinatievoorschriften.

De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul kondigde op 5 januari 2023 aan dat alle buitenlanders die uit welk land dan ook aankomen, een bewijs moeten overleggen van ten minste twee vaccinaties tegen Covid om Thailand binnen te mogen.

Het koninkrijk heeft nu de erkende vaccins gepubliceerd op de website van de Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand.

Onder de 16 erkende vaccins zijn twee vaccins afkomstig uit Rusland, namelijk twee doses Sputnik V of één dosis Sputnik Lite voor binnenkomst in het land.

Zie de onderstaande grafiek voor een volledige lijst van goedgekeurde vaccins en het aantal doses dat nodig is om het Koninkrijk binnen te komen:

In een begeleidend bericht, alleen beschikbaar in de Thais taal, schrijft het bureau een aantal voorwaarden waarbij buitenlanders het land mogen binnenkomen:

  • De laatste vaccinatie tegen Covid minstens twee weken voordat ze naar Thailand vertrekken, moeten hebben.
  • Alle vaccinaties moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant, inclusief de intervallen tussen injecties.
  • Alle personen van 18 jaar of ouder moeten bij binnenkomst in Thailand een ​”Vaccinatiecertificaat” of ander bewijs van vaccinatie overleggen.  Kinderen onder de 18 jaar zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Reizigers die hersteld zijn van het Covid-virus moeten een medische verklaring overleggen waarin wordt bevestigd dat ze de infectie hebben opgelopen.
  • Ze moeten ook minimaal zeven dagen – maar niet meer dan zes maanden – volledig hersteld zijn voordat ze naar Thailand kunnen reizen.

In het bericht staat niet wanneer de nieuwe bepalingen in werking treden.

De minister van Volksgezondheid zei dat de terugkeer van de toegangseisen naar Thailand “zou moeten” van kracht worden voordat Chinese toeristen het land worden binnengelaten, wat vandaag, 8 januari, net na middernacht van kracht wordt.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!