WEERWAARSCHUWING | Voor Thailand nu de tropische storm Thailand nadert

THAILAND:- Zet de zandzakken voor de deur, laat de rolluiken naar beneden en zet uw laarzen maar in de gang klaar, in de komende 24 uur krijgt het grootste deel van Thailand met regenval en storm te maken.

Vandaag vroeg in de morgen, had ik u als trouwe lezer van mijn blog al het een en ander over de huidige weersomstandigheden in Thailand verteld, uw nieuwsbeer vermeldde ook het weerbericht, dat ieder uur door een van onze nieuwslezers gepresenteerd wordt, ieder uur geüpdatet wordt, klik op deze link om naar Olleke Bolleke Radio in Thailand te luisteren, een radiostation dat in het Nederlands naast het weerbericht ook nieuws uit binnen en buitenland brengt, evenals gezellige herkenbare muziek, zonder dat daar een DJ doorheen kwebbelt.

OM OLLEKE BOLLEKE RADIO IN THAILAND TE BELUISTEREN KLIK OP DE RODE KNOP!

Zojuist liet de Thaise meteorologische afdeling weten dat de nadering van tropische storm Conson betekent dat de meeste regio’s te maken hebben met zeer natte omstandigheden.  

De tropische storm Conson beweegt momenteel in noordwestelijke richting, over de centrale Filippijnen, op weg naar Vietnam.  In de komende 24 uur is er een gerede kans van 70% – 80% op regen in alle delen van het land, met uitzondering van het zuiden.  De hevige regenval houdt naar verwachting aan tot volgende week maandag.

Volgens een artikel van de Bangkok Post heeft de Royal Irrigation Department gewaarschuwd voor het risico van stroomafwaartse vloedgolven in rivieren, die kunnen worden veroorzaakt door hevige stortbuien, ook in Chao Phraya in Bangkok.  Prapit Chanma van het RID zegt dat alle irrigatieprojecten in gebieden die mogelijk getroffen zullen worden, opdracht hebben gekregen om de waterstanden te controleren.

Het artikel gaat verder met te zeggen dat in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima alle districten de opdracht hebben gekregen om de waterstanden van reservoirs te controleren, terwijl enkele van de kleinere dammen al vol zijn.  

Gouverneur Kobchai Boon-orana verklaarde dat recente regenval betekent dat de kleinere reservoirs al ten minste 60% van hun capaciteit hebben bereikt.  Een aantal grotere dammen kan echter nog steeds meer water opnemen, echter wel op voorwaarde dat er geen herhaling op komst is van de stortregens die de provincie vorig jaar troffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!