De beroemde Scala-bioscoop in Bangkok wordt gesloopt en maakt plaats voor één winkelcentrum

BANGKOK:- Er komt weer een winkelcentrum in het centrum van Bangkok bij, precies op de plek waar 50 jaar lang de beroemde bioscoop Scala stond.

De bioscoop liet een paar jaar geleden voor de laatste keer het doek zakken nadat het sinds 1969 in het Pathumwan-gebied opereerde.

Veel oudere inwoners en bezoekers van Bangkok hebben een verhaal te vertellen over deze bioscoop, waar ze met hun lief in de stoelen over elkaar hingen elkaar in de ogen en natuurlijk films te kijken.

Nu heeft een Thais mediabedrijf gemeld dat de Central Pattana-groep de rechten op het land heeft verworven van de Chulalongkorn Universiteit alsook een bedrijfspand van 79 eenheden met 3/4 verdiepingen naast de bioscoop, zij willen het gebied renoveren en een winkelstraat maken in de trant van een klein  winkelcentrum.

Ze hopen daarmee studenten en medewerkers aan te spreken, aldus online bedrijfsbronnen.

De bouw begint volgend jaar en duurt iets meer dan 12 maanden voordat de opening in 2023 plaatsvindt. Het gebied ligt tussen Phayathai en Rama 1 in de buurt van het Pathumwan-kruispunt tegenover Siam Discovery.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!