Weerkundige in Thailand waarschuwt dat de ergste regen voor Bangkok nog moet komen

THAILAND:- Een weerkundige aan de school voor Milieu-ontwikkelingsadministratie van het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie afgekort het NIDA, Dr. Sunt Srianthumrong, waarschuwde vandaag dat de ergste regen voor Bangkok dit jaar nog moet komen.  

De hoofdstad en haar voorsteden werden tussen 1 augustus en 10 september zes dagen lang geteisterd door hevige stortbuien, soms viel er meer dan 120 mm regen in 24 uur.

 Met grafieken van meer dan 120 mm neerslag in 24 uur van 2017 tot 2022, zei hij dat er in 2020 slechts één dag was waarop de neerslag 120 mm overschreed, twee dagen in 2021 en tot nu toe zes dagen dit jaar.

De gemiddelde regenval van zeven dagen tussen 1 augustus en 10 september van dit jaar was 99,9 mm, de hoogste in Bangkok en de buitenwijken in zes jaar.  Het meest zorgwekkende aspect van deze trend is dat de ergste regen van dit jaar misschien nog niet is aangebroken, zei Dr. Sunt, terwijl hij waarschuwde dat mensen in Bangkok in de toekomst vaker te maken zullen krijgen met extreem weer naarmate de opwarming van de aarde erger wordt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!