Parkwachter in Oost-Thailand gedood na poging om wilde olifanten uit een lokale gemeenschap te drijven

PRACHINBURI:- Een parkwachter van het nationaal park is gisteren op tragische wijze door een wilde olifant om het leven gebracht nadat hij had geprobeerd een wilde olifant terug te drijven die tijdens zijn foerage-tocht tekeer ging in een lokale gemeenschap en daarbij huizen beschadigde

De medewerkers van het Thap Lan National Park en het dorpshoofd van Ban Wang Ai Pong waren ter plaatse gekomen, nadat ze waren gewaarschuwd voor de wilde olifant uit het nationale park die het dorp binnendrong op zoek naar voedsel. Ze probeerden de dikhuid terug naar het park te drijven om te voorkomen dat het dorpelingen zou verwondden doen, zoals het eerder deed met twee lokale bewoners in het gebied.

Helaas, toen de parkwachter, die later werd geïdentificeerd als khun Arthit Phewngam, het dier probeerde te laten schrikken met vuurwerk, viel de olifant hem aan en stampte hem op de grond dood.

Hij werd met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht, maar werd uiteindelijk in de vroege ochtend van maandag dood verklaard.

Volgens lokale dorpelingen was de mannelijke olifant al vijf maanden bezig de woonwijken in het Nadi-district binnen te dringen, producten te stelen, de keukens van de dorpelingen in de huizen te beschadigen voor voedsel en twee lokale dorpelingen te verwonden.

De status van de olifant op het moment van schrijven was nog onduidelijk, maar men dacht dat hij nog steeds vrij rondliep in de dichte bossen van het nationale park.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Manager online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!