Weer meer arrestaties aan westelijke grens, doordat Myanmarese werkzoekenden de grens overglippen

KANCHANABURI:- Een regeringspatrouille heeft gisteren 102 Myanmarese staatsburgers in het Sai Yok gearresteerd voor illegale binnenkomst, zo maakte de politie bekend.

De arrestaties volgden op berichten over een groot aantal mensen die de grens overstaken langs natuurlijke paden en zich verstopten in de buurt van het dorp Moo 8 in tambon Si Mongkhon.

Er werd onmiddellijk een gecombineerde politie-militaire patrouille werd naar het dorp gestuurd.

Rond 8.40 uur troffen ze 61 mannen en 41 vrouwen aan, allemaal Myanmarese staatsburgers, die zich verstopten in het nabijgelegen bos, hun temperaturen werden gemeten, niemand had koorts, zo bleek.

Ze vertelden de arresterende agenten dat ze afkomstig waren uit de townships Bago, Dawei, Mawlumyine en Irriwaddy in Myanmar en hadden elk 17.000-20.000 baht betaald aan werk-makelaars in Myanmar voor banen in Bangkok, Chonburi en Samut Sakhon.

Ze werden overgedragen aan de politie van Sai Yok voor gerechtelijke procedures, in afwachting van hun repatriëring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen 
Content: Olleke Bolleke in West Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!