Thai Airways gaat 42 vliegtuigen verkopen en stuurt personeel de laan uit om kosten te verlagen

BANGKOK:- Het hoofd van de herstructureringscommissie van Thai Airways International Plc maakte gisteren bekend dat het 42 vliegtuigen zal verkopen en bijna een derde van het personeelsbestand zal schrappen als onderdeel van een plan om de vloot af te slanken en kosten te besparen.

De luchtvaartmaatschappij, die lang voordat de pandemie toesloeg in financiële moeilijkheden verkeerde, ondergaat een beschermde herstructurering tegen een faillissement.

Khun Piyasvasti Amranand, die structurering leidt, zei dat de vliegtuigen die worden verkocht oud en niet energiezuinig zijn.  Hij zei dat 16 jets in lease zullen worden teruggegeven.

Na de verkoop zal de luchtvaartmaatschappij 58 vliegtuigen in vier typen nog beschikbaar hebben. Thai Airways verliest sinds 2012 bijna elk jaar geld.

Khun Piyasvasti verklaarde verder dat de luchtvaartmaatschappij van plan is om de komende maanden meer vluchten toe te voegen, vooral vanuit Europa, naarmate het reizen herstelt.

Voorts maakte khun Piyasvasti bekend dat Thai Airways het aantal werknemers tegen december 2022 zal verminderen van 21.300 naar 14.500.

Om de cashflow te helpen, zal de luchtvaartmaatschappij tegen volgend jaar een kredietovereenkomst van 25 miljard baht met financiële instellingen afsluiten en is ze in gesprek met de regering om eens 25 miljard baht te lenen, zo maakte hij bekend.

De luchtvaartmaatschappij boekte na na kostenbesparingen in de zes maanden van dit jaar. eindigend in juni een winst van 11,1 miljard baht tegen een verlies van 28 miljard baht in dezelfde periode een jaar eerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thai Airways gaat 42 vliegtuigen verkopen en stuurt personeel de laan uit om kosten te verlagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!