Weer een stuk dijk van de Chao Phraya-rivier bij Bangkok ingestort, bewoners beginnen zich zorgen te maken

NONTHABURI:-  Een deel van een dijk van de Chao Phraya-rivier is gisteren ingestort, wat grote zorgen veroorzaakte onder de lokale bevolking en overheidsfunctionarissen in het Pak Kret-district in Nonthaburi. De dijk stortte gisteren, op 9 juni, rond 17.40 uur in, waardoor betonpuin en blootliggende wapening over een lengte van 75 meter achterbleven.

Dit incident werd een uur later gemeld aan de administratieve organisatie door Phra Khru Nontakun Phiphat, de abt van de Wat Choeng Lane, een tempel gelegen aan de rivier.

De ingestorte dijk was onderdeel van een bouwproject gericht op het tegengaan van erosie langs de rivieroevers. Dit project, dat zich uitstrekt over 2 kilometer van Wat Saeng Siritham tot Wat Choeng Lane, startte in 2014 en zou aanvankelijk in februari 2023 voltooid moeten zijn, maar helaas het heeft niet zo mogen zijn.

Het project kreeg echter te maken met meerdere vertragingen als gevolg van de Covid-19-pandemie, wat leidde tot verlengingen van de deadline.

De cementdijk, inclusief de betonnen rand, is 3,15 meter breed en vanaf de basis 1,2 meter hoog, met palen die tot 21 meter diep reiken.

De abt Phra Khru Nontakun Phiphat uitte zijn zorgen en stelde dat ondanks de redeneringen achter de ineenstorting de dijk sterker moet zijn.

Nu de ineenstorting aanleiding geeft tot zorgen over de veiligheid langs de Chao Phraya-rivier, hoopt de abt dat de dijk die de Royal Irrigation Department van plan is te bouwen stukken sterker zal zijn dan de huidige.

Op dezelfde manier stortte vorige maand, op 12 mei, een ander deel van de dijk van de Chao Phraya-rivier in. De lokale bevolking, die zich over een lengte van meer dan 70 meter uitstrekte, was eveneens gealarmeerd en de autoriteiten werden gevraagd de nodige inspecties langs de rivier uit te voeren.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Weer een stuk dijk van de Chao Phraya-rivier bij Bangkok ingestort, bewoners beginnen zich zorgen te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!