In Thailand is consternatie uitgebroken over het kapsel van misdienaars in de kerk van Ratchaburi

RATCHABURI:- Op het Thais social media is beroering ontstaan nadat Thaise internetgebruikers vragen hadden gesteld over de toestemming van jonge jongens die katholieke monnikskapsels kregen voor een kerkelijke bijeenkomst in de centrale provincie Ratchaburi.

De nieuws-Facebook-pagina Esor News 3 deelde foto’s van jonge Thaise jongens in studentenuniformen met katholieke monnikskapsels. Het hoofd van elke jongen werd kaal geschoren tot op het bot, met een haarring rond de pony, zoals de meeste katholieke monniken dat in de middeleeuwen deden. 

Later werd onthuld dat de jonge jongens deelnamen aan een jaarlijkse viering van de Sint-Antoniuskerk Donmottanoi in de provincie Ratchaburi.

De burgers vroegen de kerkdirecteur of de jongens überhaupt wel bereid waren hun hoofd te scheren of daartoe gedwongen werden, en eisten dat relevante functionarissen van de kerk deze scheerbeurt zouden verklaren.

De officiële Facebook-pagina van de Sint-Antoniuskerk Donmottanoi besprak de kwestie en stelde dat elk kind vrijwillig het kapsel onderging. Er werd vermeld dat zij ook betaald werden voor hun belangrijke rol tijdens de ceremonie.

Volgens de beheerders van de pagina leek het kapsel op dat van de patroonheilige van de kerk, Sint-Antonius van Padua. Het werd uitgevoerd om de kerkelijke ceremonie naar een hoger niveau te tillen, waarbij elk kind na de ceremonie zijn haar gewoon weer kon laten groeien zoals het wilde.

Op de pagina stond verder geschreven dat katholieke praktijken misschien vreemd en onbekend overkomen voor boeddhistische inwoners van Thailand, maar dat alle katholieke leden bereid waren hun praktijken en kennis te delen voor een beter begrip van mensen van alle religies.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: เฟสบุ๊ค

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!