Dove schoenpoetser in Pattaya door vele inwoners geprezen voor het harde en nette werk, wat hij keer op keer aflevert 

PATTAYA:- Een dove Thaise schoenpoetser in Pattaya wordt door “Jan en alleman” geprezen voor zijn harde werk en vastberadenheid bij het overwinnen van de uitdaging van het leven.

Deze schoenpoetser, “Kai” geheten, werd voor het eerst op internet bekend toen een lokale journalist hem vorige week tegenkwam bij het poetsen van de schoenen van een buitenlandse toerist op Pattaya Beach.

Volgens de journalist verdient Kai een eerlijk inkomen door schoenpoetsdiensten aan toeristen te verlenen. Ondanks dat hij doofstom is, heeft hij een manier ontwikkeld om met zijn klanten te communiceren via een papieren bord met de tekst “schoenpoetsen 60 Bath” (één euro vijftig).

Elke dag arriveert Kai stipt op tijd bij het strand op de Beach Road van Pattaya met zijn schoenpoets gereedschap, waaronder een borstel, handdoek en schoenpoets, klaar om klanten te bedienen die op zoek zijn naar zijn diensten.

Hij rekent slechts 60 baht per paar, zoals verklaard door de journalist die met hem communiceerde via gebarentaal. Kai maakt de schoenen nauwgezet schoon en tot ze glanzend zijn. Zijn toewijding aan zijn vak en de aandacht die hij aan elk paar besteedt, zorgen ervoor dat zijn klanten vaak zeer tevreden zijn.

Ondanks de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd vanwege zijn gehoorbeperking, heeft Kai een trouwe klantenkring opgebouwd onder toeristen, vooral buitenlanders die vaak onder de indruk zijn van zijn arbeidsethos en de kwaliteit van zijn dienstverlening. Zijn verhaal dient als inspiratiebron en laat zien dat je met vastberadenheid en hard werken alle obstakels kunt overwinnen.

* “Niet lullen maar poetsen!” een veel gebruikte, van oorsprong Rotterdamse, uitdrukking om aan te geven dat er genoeg is gekletst en er wel weer gewerkt moet gaan worden. Niets is minder waar wanneer er doelen behaald moeten worden door een bedrijf, team of individu. Maar hier blijkt de manier van “poetsen” dan ook het meest efficiënt en effectief is?

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Dove schoenpoetser in Pattaya door vele inwoners geprezen voor het harde en nette werk, wat hij keer op keer aflevert ”

  1. Niets is minder waar wanneer er doelen behaald moeten worden door een bedrijf, team of individu.
    555 prachtig deze zin….. vooral als er interim managers in de buurt zijn ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!