Weer een Nederlander gearresteerd in Phuket wegens illegale binnenkomst in Thailand

PHUKET:- Een Nederlandse man is in Phuket aangehouden wegens illegale binnenkomst in en verblijf in Thailand, op dezelfde dag dat een andere Nederlander in Phuket is aangehouden voor hetzelfde misdrijf.

Het immigratiebureau op de internationale luchthaven van Phuket zei dat het afgelopen weekend een 61-jarige Nederlandse man heeft gearresteerd.  De man werd aangehouden bij de immigratiecontrolepost in de internationale vertrekterminal van de luchthaven.

De autoriteiten brachten de man naar het politiebureau van Sakhu om te worden beschuldigd van het binnenkomen en verblijven in het land zonder visum.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de man Thailand is binnengekomen.

Op dezelfde dag werd een 28-jarige Nederlandse vrouw in het weekend op Phuket International Airport gearresteerd omdat ze zonder toestemming of visum Thailand was binnengekomen en daar verbleef.

De Nederlandse vrouw, waarvan de naam werd achtergehouden, werd naar het politiebureau van Sakhu gebracht om te worden beschuldigd van het illegaal binnenkomen en verblijven in Thailand.  Net als bij de man was het onduidelijk hoe de vrouw erin slaagde het koninkrijk binnen te komen.

Onder het nieuwe gele en rode kaartsysteem van Phuket Immigration voor slechte buitenlanders, krijgen buitenlandse overtreders die voor het eerst in Phuket verblijven een gele kaart en recidivisten een rode kaart, wat leidt tot hun uitzetting.

Rode kaarten maken het visum van de buitenlander ongeldig, maar aangezien de Nederlandse vrouw geen visum had, was haar overtreding nog steeds een deporteerbare overtreding – ook al was het haar eerste. Volgens ingewijden is de vrouw met Malaysian Airways inmiddels het land uitgezet.

Volgens Phuket Immigration komen de meeste criminele buitenlanders uit Rusland, Frankrijk, het VK, Myanmar en Cambodja.

Mocht het eiland Phuket succes zien met rode en gele kaartsysteem, dan kan het beleid worden uitgebreid naar andere toeristische hotspots zoals Pattaya, Chiang Mai en Koh Samui – waar buitenlanders zich ook graag misdragen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Eén gedachte over “Weer een Nederlander gearresteerd in Phuket wegens illegale binnenkomst in Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!