Toerismesector van Pattaya eist dat autoriteiten actie ondernemen tegen nepnieuws over orgaandiefstal

PATTAYA:- De voorzitter van de vereniging voor zaken en toerisme in Pattaya heeft er bij de relevante functionarissen op aangedrongen actie te ondernemen tegen valse meldingen van orgaandiefstal in Thailand, aangezien dit het toerisme in gevaar zou kunnen brengen.

De voorzitter van deze vereniging, khun Boonanan Pattanasin, zei dat dit fake-nieuws vooral onder Chinese toeristen wordt verspreid door enkele anonieme bronnen. Het nepnieuws beweert in wezen dat toeristen het doelwit zijn van hun organen en ontvoering terwijl ze in Thailand zijn, vooral Chinezen.

Hoewel het nieuws volledig nep is, kan het zorgen bij nietsvermoedende toeristen baren, dus wil khun Boonanan dat Pattaya-functionarissen en politie informatie onder toeristen verspreidden dat dit een leugen van jewelste is, n bedoeld om vertrouwen verder op te bouwen en toeristen aan te moedigen om Thailand en Pattaya te bezoeken.

De voorzitter zei verder dat het aantal Chinese toeristen naar Pattaya aanzienlijk is toegenomen. Het aantal toeristen dat in rondreizen reist, zal eind deze maand toenemen, zo meende Boonanan.

Wat betreft de bezettingsgraad van het hotel tijdens het Songkran-festival van 13 tot 15 april, deze zal rond de 80-90% liggen, zei hij. Wan Lai, op de 18e en 19e, in Pattaya zal naar verwachting bijna volgeboekt zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!