UPDATE | Iemand met een beetje verstand, besmeurt een tempelmuur niet, zo verklaarde een generaal in Thailand

BANGKOK:- Normale mensen met een beetje verstand zullen het niet in hun hoofd halen om de muur van de Emerald Buddha-tempel, de heilige plaats die zeer wordt vereerd door Thaise mensen, te besmeuren met graffiti, zo verklaarde generaal Narongpan Jittkaewtae.

Een 24-jarige man werd eerder deze week gearresteerd nadat hij met zwarte spuitverf het nummer 112 op de witte muur van de Emerald Buddha-tempel had geschreven en het had doorgestreept.

Twee politieagenten haastten zich om hem te weerhouden en arresteerden hem onmiddellijk. Het nummer 112 wordt verwezen naar artikel 112 van het Wetboek van Strafrecht, de majesteitsschenniswet.

Gevraagd naar het incident, zei de legergeneraal dat de manier waarop mensen denken niet kan worden verboden, maar dat alles aan de wet moet voldoen.  Iedereen die de wet overtreedt, moet worden gestraft.

De Emerald Buddha-tempel is de heilige plaats.  Iedereen die daar iets wil doen, moet nadenken over het geloof, de liefde en het respect van Thaise mensen voor de plek.  Goede en normale mensen zouden dit niet doen, zei hij.

Als de belangrijke plaats van Bangkok wordt het gebied bewaakt door soldaten en is er beveiliging.  Ambtenaren moeten echter voorzichtiger zijn.

De man werd beschuldigd van het overtreden van de Reinheidswet en de Oude Monumentenwet. Op de Oude Monumentenwet staat een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar en/of een boete van maximaal 700.000 baht.  

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!