Watertekort treft Koh Larn, Pattaya kan het plan om een ​​pijplijn voor behandeld water vanaf het vasteland aan te leggen, nieuw leven inblazen

PATTAYA:- Koh Larn, het populaire vakantie-eiland voor Pattaya, wordt getroffen door watertekort als gevolg van een groot aantal dagelijkse bezoekers.  

Khun Manoj Nongyai, zijnde de loco-burgemeester van Pattaya City, zei dat na meer dan twee jaar met weinig of geen toeristen vanwege de Covid-19-pandemie, bezoekers geleidelijk terugkeren naar Koh Larn. 

Hij zei dat het aantal Thaise en buitenlandse toeristen dat het eiland bezoekt nu ongeveer 10.000 per dag is. Het eiland wordt dagelijks voorzien van ongeveer 300 kubieke meter gezuiverd water door Ontwikkeling en beheer van oostelijke watervoorraden Plc (Eastwater), en dat is bij lange na niet genoeg om aan de vraag te voldoen.

Bedrijfsexploitanten op het eiland hebben hun toevlucht genomen tot het kopen van gezuiverd water van particuliere leveranciers, die het vanaf het vasteland leveren, voor 70 tot 150 baht per kubieke meter.

Om het probleem op korte termijn op te lossen, wordt Eastwater gevraagd de watertoevoer naar Koh Lan te verhogen tot 1.000 kubieke meter per dag. 

Op de lange termijn zal Pattaya City een plan afstoffen, dat enkele jaren geleden ter discussie werd gesteld, om een ​​onderzeese pijpleiding aan te leggen om gezuiverd water van het vasteland naar Koh Lan te leveren, zo vertelde loco-burgemeester Manoj.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!