Politie in Noordoost-Thailand pakt in de aanloop naar Songkran zes buitenlanders op wegens het verlopen van hun visum 

THAILAND:- In de provincie Buriram in het noordoosten van Thailand arresteerde de politie voorafgaand aan het Songkran-festival zes buitenlandse personen wegens één zgn. overstay van hun visum.

Het stringente optreden door de immigratiepolitie in Buriram leidde tot de detentie van zes buitenlanders omdat ze hun visum hadden overschreden.  De operatie vond plaats van 27 maart tot 10 april en was volgens de Thaise krant “Naewna” gericht op het voorkomen en bestrijden van criminaliteit tijdens het Songkran-festival.

Generaal-majoor Ketchakat Nilpradap, hoofd van immigratiedivisie 4, leidde de politieagenten die de invallen uitvoerden en de buitenlanders vasthielden.  Twee gedetineerde buitenlanders kregen een boete voor het overschrijden van hun visum, één werd gearresteerd wegens werken zonder vergunning en vier werden vastgehouden wegens illegale binnenkomst.

De immigratiepolitie waarschuwde dat buitenlanders die betrapt zijn op het overtreden van de wet in Thailand en die voldoen aan de criteria om een ​​verboden persoon te zijn, op de zwarte lijst zullen worden gezet.

Het optreden werd bevolen door Generaal-majoor Phanthana Nuchanart, het plv. hoofd van het immigratiebureau, die zijn officieren opdroeg streng op te treden tegen vreemdelingen die de immigratieregels aan hun laars lappen.

Overigens is de provincie Buriram is niet de enige plek in Thailand waar de autoriteiten op jacht zijn naar mensen die hun verblijfsduur hebben overschreden.

Op 5 april j.l. jaagden de autoriteiten van Pattaya door de hele stad op buitenlandse overstayers en criminelen.  Bij de operatie waren ongeveer 50 wetshandhavers betrokken die nachtclubs in Pattaya inspecteerden.

De immigratiedienst richt zich vooral op buitenlanders die illegaal in Pattaya werkten, personen die hun verblijfsduur overschreden en illegale migrerende werknemers.  De politie en immigratiediensten werden in drie groepen verdeeld en ze bezochten nachtclubs en verschillende locaties rond drukke toeristische plekken zoals Walking Street en Soi 6 om de paspoorten van toeristen te controleren op overschrijdingen.  Ze inspecteerden ook de medewerkers van de locaties om te zien of ze wapens of illegale drugs droegen.

In Chonburi arresteerden agenten van 3e divisie van het Immigratiebureau op dezelfde dag een Chinese man in Chon Buri omdat hij zijn visum met ongeveer 800 dagen had overschreden en wegens het ontduiken van beschuldigingen van corruptie in China.  Officieren in Chon Buri ontboden een Chinese man genaamd Jian Sen wegens verdacht gedrag en ondervroegen hem grondig, wat leidde tot de ontdekking van zijn overschrijding van de verblijfsduur.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!