Wat zal de komende week ons in Pattaya gaan brengen, er komen sowieso nieuwe Covid19-beperkingen en de antiregering protesten ondanks verbod gewoon door,

PATTAYA:- Laten we eens naar de komende week gaan lijken van wat er allemaal zou kunnen gebeuren en alles wat daaruit voortvloeit.

Aangezien dit populaire blog tientallen verhalen per week publiceert, kunnen onze lezers een glimp opvangen van de belangrijkste verhalen die gaan plaatsvinden in Thailand en Pattaya.

Laat ik beginnen met:
1. Nieuwe Covid-19-beperkingen komen eraan … maar wat zullen ze precies zijn?
In de Thaise mediawereld gonst de afgelopen twee dagen van het nieuws dat er nieuws Covid-19-gerelateerde beperkingen en maatregelen zouden komen, maar bijna 48 uur nadat het nieuws voor het eerst kwam van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA weten we nog steeds niet wat die  maatregelen zullen zijn.

De premier van Thailand, Prayut Chan O’Cha, heeft eergisteren op zijn eigen sociale media-account aangegeven dat er nieuwe beperkingen moeten komen, vooral het reizen door het land.

Ik citeer:
Vandaag, zaterdag 17 juli, heeft het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Ziektebestrijding beide verklaard dat er nieuwe beperkingen op komst zijn, maar dat er nog geen besluit is genomen en officieel is gemaakt.  De middagpersconferentie bevatte zelfs advies dat op kritiek en zelfs gelach werd onthaald, zoals het contant dragen van een mondkapje in huis en sociale afstand nemen van je familie en het schoonhouden van uw koelkast en u zelfs van sex onthouden om te voorkomen dat men virus deelt.

De CCSA noemde zeven provincies, waaronder Chonburi, als toegevoegd aan het hoogste niveau van controlezones (donkerrood), maar op het moment van schrijven is dit nog steeds niet officieel gemaakt en de provincie Chonburi moet nog nieuwe bevelen of voorschriften uitvaardigen.  Er wordt echter algemeen verwacht dat dit zal gebeuren omdat Chonburi de afgelopen week bijna elke dag een nieuw record van Covid19 gevallen bereikte.

Zoals bekend speculeren wij op dit blog niet, maar er is ontzetten veel op andere media te lezen.  Ik verwacht vandaag, zondag 18 juli, aankondigingen die kunnen schetsen hoe de nabije toekomst eruit zal zien.  En raadt de lezers van de website van Olleke Bolleke in Thailand aan om op de hoogte te blijven.

2. Protesten gaan door tegen overheid en maatregelen ondanks verbod op samenscholing
De afgelopen week waren er protesten bij onder meer het ministerie van Volksgezondheid en zelfs hier in Pattaya.

Hier een samenvatting van het protest van wat in het Pattaya News te lezen is:
De demonstranten zijn van verschillende groepen en organisaties, maar de meeste hebben drie doelen: het ontslag van de Thaise premier eisen, woede over de uiterst trage uitrol van vaccins en soorten vaccins die worden gebruikt, en grote woede over Covid19 beperkingen en maatregelen en wat de demonstranten het grootste gebrek van de regering vinden is passende financiële steun.

Vandaag staat er groot protest in Bangkok gepland, de Thaise regering kwam bij het vernemen van dit nieuws gelijk in het verweer en plaatste in de Thaise Staatscourant dat openbare bijeenkomsten in het hele land streng verboden zijn.

De demonstranten beweren echter op hun beurt dat dit bevel hen niet zal afschrikken, ondanks de dreiging van mogelijke straffen van hoge gevangenisstraffen en hoge boetes.

Dit is iets om in de gaten te houden aangezien de woede in Thailand bij sommige delen van de bevolking voelbaar is geworden.

3. Volgend weekend (en de daaropvolgende week) zullen er religieuze feestdagen zijn, hoewel de activiteiten online zullen zijn.
Tot slot naderen enkele belangrijke feestdagen later deze maand, waaronder twee belangrijke religieuze feestdagen en de verjaardag van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning.  Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft echter bevolen dat deze evenementen online worden gevierd om mogelijke verspreiding van het Covid-19-virus te voorkomen.

Normaal gesproken worden de religieuze feestdagen gemarkeerd door een verbod op de verkoop van alcohol en een sluiting van uitgaansgelegenheden, bars, enz. Maar de Thaise uitgaanswereld is echter al bijna drie en een halve maand gesloten, hoewel de verkoop van alcohol op de religieuze feestdagen verboden zal zijn, bestaat de dikke kans dat er hier en daar wel iets te versnaperen valt.

Dat was alles voor komende week, ik dank u hartelijk voor uw steun (waar mijn collega Olleke op dit moment het meeste behoefte aan heeft) en hoop dat u en uw dierbaren veilig blijven in deze moeilijke tijden!

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!