De Moderna vaccins zullen door de Associatie van Thaise privéziekenhuizen selectief worden toegewezen

BANGKOK:- Niet iedereen die het Moderna Covid-19-vaccin bij particuliere ziekenhuizen heeft geboekt en BETAALD krijgt het felbegeerde vaccin, aangezien een toewijzingssysteem zal worden gehanteerd, zo verklaarde Mr. Chalerm, de voorzitter van de associatie van Thaise ziekenhuizen.

De associatie heeft via de GPO een bestelling voor 5 miljoen doses geplaatst, die namens hen een leveringsovereenkomst met Zuellig Pharma Thailand, de lokale vertegenwoordiger, zal ondertekenen.

Maar vóór de toewijzing gaan 1,1 miljoen van de 5 miljoen doses naar het Thaise Rode Kruis, evenals naar het Siriraj en Ramathibodi ziekenhuis, waardoor de particuliere ziekenhuizen 3,9 miljoen doses overhouden.

Uit onderzoek naar de vraag is gebleken bleek dat 277 van de 330 aangesloten ziekenhuizen van de vereniging in totaal 9,2 miljoen doses hebben geboekt. Om de resterende voorraad gelijkmatig te verdelen, krijgen alle 277 ziekenhuizen eerst elk 10.000 injecties. 194 ziekenhuizen krijgen 100 procent van hun boekingen, aangezien ze elk minder dan 10.000 nodig hebben.

De resterende 2,4 miljoen doses worden proportioneel aan de ziekenhuizen toegewezen op basis van hun vraag, die in dit stadium in totaal 7,7 miljoen doses bedraagt. Het is dan aan elk ziekenhuis om te beslissen wie ze zou krijgen en hoeveel, zei hij.

Op de vraag of de associatie meer vaccins zal bestellen, zei Mr. Chalerm dat zijn groep al van plan was om 5 tot 10 miljoen doses van de tweede generatie van het vaccin te bestellen, naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!