Wat is er allemaal in Pattaya veranderd sinds het Covid 19 virus in Thailand huishield, Olleke Bolleke vertelt het U!

PATTAYA:- Ben u niet meer in Thailand geweest sinds voordat de Covid19 pandemie plaatsvond, zeg maar vóór maart 2020!

Uw nieuwbeer is er even voor gaan zitten en vertelt het u, dit epistel is bedoeld voor bezoekers en toeristen, niet voor doorgewinterde expats, en is gericht op enkele van de veranderingen in locaties, sfeer en de stad in het algemeen sinds Pre Covid. Voor het leesgemak zal ik in dit epistel die periode PC noemen, en AC zal voor after Covid doorgaan.

Dit epistel is dus niet bedoeld om elke wijziging, opening, sluiting, enz. op te sommen. Het is slechts een algemene opsomming voor degenen die al een tijdje niet in Pattaya zijn geweest, niet bedoeld om allesomvattend te zijn. Ik heb het dus ook niet de vereisten met visa, of covid-vaccins etc. Dit is meer gericht op de kustplaats Pattaya zelf.

Wij, en dan heb ik het over onze medelanders hier in Pattaya hebben al veel mensen zien terugkeren voor de eerste keer in twee jaar en het aantal mensen dat terugkeert zal waarschijnlijk alleen maar toenemen als we het vierde kwartaal en het eerste hoogseizoen ingaan zonder strikte grensbeperkingen sinds 2019. 

Dit gezegd hebben, laat ik dan nu maar beginnen:

 • Wegenbouw is nu misschien slechter dan pc, vooral op Second Road. Houd rekening met mogelijke vertragingen en wegwerkzaamheden. De stad wijt dit aan de overgang naar een nieuwe burgemeester (zie volgende punt) en maandenlange Covid-19-beperkingen waardoor bouwvakkers in hun kampen werden opgesloten.
 • De stad heeft enkele maanden geleden een gloednieuwe burgemeester gekregen, Khun Poramase Ngampiches, wiens eigenlijke Thaise bijnaam “Beer” is, die vooruitgang boekt met projecten als Walking Street en zich bezighoudt met het versnellen van de aanleg van wegen en het beheer van overstromingen. Er is echter nog een lange weg te gaan en er is weinig tot geen werk verricht tijdens Covid19 beperkingen in Pattaya.
 • De uitgaansgebieden Treetown en de LK-metro zijn tijdens de pandemie echt tot hun recht gekomen, omdat het een uitvalsbasis werd voor expats en de meer toeristische gebieden zoals Walking Street hadden het moeilijk. Veel bezoekers die hier voor het eerst in jaren komen, zullen verbaasd zijn hoe levendig dit gebied is en hoeveel het is gegroeid.
 • Soi Chaiyapoon is ook behoorlijk veranderd tijdens de pandemie met veel nieuwe bedrijven voor een verscheidenheid aan doelgroepen. De weg is echter om voor de hand liggende redenen nog steeds lokaal bekend als Soi Pothole. Soi Honey en Soi Boomerang hebben ook veel nieuwe locaties.
 • Voorspellingen over de teloorgang van Walking Street tijdens de pandemie bleken ver uit de buurt te zijn en de burgemeester van Pattaya heeft beloofd het gebied te blijven ontwikkelen en het nachtleven te ondersteunen. De straat heeft een pijnlijk wegverhardingsproject ondergaan, maar het begint eindelijk een meer complete fase te naderen.
 • De Walking Street is echter sterk aan het veranderen. Bezoekers zullen beduidend meer Indiase bezoekers en locaties en disco’s voor Indiërs opmerken in vergelijking met pc. Ook zijn er veel nieuwe discotheken en podia in aanbouw. De straat is veel levendiger dan een paar maanden geleden, maar er is nog een weg te gaan naar echt herstel.
 • Cannabis werd dit jaar gedecriminaliseerd in Thailand en bevindt zich momenteel juridisch in een grijs gebied. De Thaise regering blijft zeggen dat het alleen voor medisch gebruik is, maar in werkelijkheid staat het grijze gebied momenteel, vanaf de tijd van de pers, privégebruik en kopen/verkopen toe, maar niet legaal roken in het openbaar. Dat gezegd hebbende, zullen bezoekers waarschijnlijk verrast zijn door het aantal cannabisverkopers en cafés. Deze wetten kunnen en zullen zeker in de nabije toekomst worden aangescherpt.
 • Verschillende grote projecten tijdens de pandemie voor wat betreft de ontwikkeling doorgegaan en zijn open of bijna open. Deze omvatten het Space hotel en conferentiecentrum, een indrukwekkend monument in Noord-Pattaya en het enorme Copacabana-appartement in Jomtien. Daarnaast zijn er nieuwe markten geopend, zoals de Runway-markt in de buurt van Soi 6 en verschillende nieuwe markten in Jomtien in de buurt van het Grand Palace en Rescue coffeeshop op Jomtien Beach. Sommige markten die vóór Covid 19 druk waren, zoals Jomtien Night Market, zijn nu echter slechts ongeveer halfvol. De Threpprasit-markt is echter volledig hersteld.
 • Natuurlijk heeft het covid virus ook enkele geliefde complexen en locaties weggenomen. Van belang zijn Made in Thailand en Drinking Street, beide verdwenen tijdens Covid19 pandemie. Sommige nieuwe bars zijn verhuisd naar SOI 7/8 en dat gebied heeft verschillende nieuwe locaties. Soi 6 heropent langzaam veel van zijn bars en staat er qua locatiekeuze veel beter voor dan een paar maanden geleden.
 • Het Covid19 virus heeft de massage-industrie en kleine winkel/restaurants ernstig zo niet geheel naar de gallemiezen geholpen, het meest opvallend op Second Road, waar hele delen van het gebied nog steeds gesloten zijn. Dit wordt langzaam beter, maar totdat de wegwerkzaamheden in dat gebied zijn voltooid, zullen wij er niets van mogen verwachten.
 • Ramayana blijft open voor waterparken, maar Cartoon Network Amazone is gekocht door Columbia Pictures en is op het moment van het schrijven van dit epistel nog steeds niet heropend.
 • Twee jaar zonder bijna toeristen zorgden voor groot herstel van de stranden, het milieu en het water. Bezoekers zullen aanzienlijke verbeteringen aan de natuurlijke attracties in Pattaya opmerken, voornamelijk gedreven door het gebrek aan toeristen. Dit is ook zeer duidelijk op Koh Larn, dat door maanden gesloten te zijn voor alle niet-ingezetenen tijdens de pandemie en géén tot geen Chinese toeristen ontving, goed is hersteld. Omdat China nog steeds een nul-covid-beleid voert, zijn er nog steeds een beperkt aantal Chinese toeristen. Dit betekent ook minder tourbussen, hoewel die er zijn.
 • Jomtien Beach ondergaat momenteel een groot uitbreidingsproject voor het strand en is ongeveer halverwege klaar vanaf het moment van schrijven. Het nieuwe, bredere strand is een lust voor de meeste bezoekers en zorgde voor zwaar binnenlands toerisme in weekends en vakanties. Er is echter enige spanning van omwonenden over het verkeer dat het met zich meebrengt.
 • De stad heeft mini-sportvelden aangelegd onder het Bali Hai-viaduct, een gloednieuw park in Jomtien bij de Rivieria, en heeft veel plannen voor het drijvende marktgebied van Naklua.
 • Geplande upgrades en uitbreidingen voor Pattaya Beach werden opgeschort vanwege zorgen van milieuactivisten over het kappen van oude bomen op het strand. Voorlopig is het gebied ongeveer hetzelfde als vóór Covid19, maar schoner en veel drukker ’s nachts met voornamelijk Thais die op het strand ontspannen.

Pattaya zal weer gaan bruisen, zowaar ik Olleke Bolleke heet, tijdens de feestdagen zullen voedselfestivals, vuurwerkfestivals, Indiase themafestivals, Loy Krathong, Halloween, concerten en nog veel meer te aanschouwen zijn……let maar op.

Olleke Bolleke in Pattaya

3 gedachten aan “Wat is er allemaal in Pattaya veranderd sinds het Covid 19 virus in Thailand huishield, Olleke Bolleke vertelt het U!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!