Het NESDC in Thailand waarschuwt dat een burn-outsyndroom de Thaise beroepsbevolking ondermijnt.

BANGKOK:- De Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, afgekort het NESDC, waarschuwde dat de Thaise bevolking momenteel een golf van “burn-out syndroom gevallen” ondergaat.

“Uit een recentelijk onderzoek blijkt dat veel werknemers lijden aan het burn-outsyndroom.  Dit gebeurt met alle groepen werkende mensen – werknemers van bedrijven, werknemers van staatsbedrijven en ambtenaren”, zo verklaarde de directeur van het NESDC, Khun Danucha Pichayanan.

Hij adviseerde bedrijven, instanties en organisaties om burn-out tegen te gaan met projecten om creativiteit en mentale gezondheid bij hun medewerkers te stimuleren.

Ondertussen moeten de arbeidsomstandigheden worden verbeterd om aan de behoeften van de werknemers te voldoen, zei hij.  “Er moeten nieuwe werkomgevingen worden gecreëerd om de motivatie van werknemers te vergroten.”

Een Burn-outsyndroom beschrijft een situatie waarin werknemers zich neerslachtig, gestrest en gebrek aan motivatie voelen.

De belangrijkste oorzaken zijn lange dagen hard werken, een starre organisatiestructuur, een gebrek aan goede werkinstrumenten en onverantwoordelijke leidinggevenden die bij problemen de andere kant uitkijken.

Uit het door de Mahidol Universiteit gehouden onderzoek bleek dat 12 procent van de 1280 ondervraagde Bangkok-werknemers leed aan het burn-outsyndroom, terwijl nog eens 57 procent risico liep.

Los daarvan bleek uit een onderzoek van de Adecco Group in 2021 dat meer dan vier op de tien werknemers van het bedrijf wereldwijd leden aan het burn-outsyndroom.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke inThailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het NESDC in Thailand waarschuwt dat een burn-outsyndroom de Thaise beroepsbevolking ondermijnt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!